Hirdetés
. Hirdetés

Lézer-LED projektorokat dobott a piacra a Casio

|

Az új technológia a környezetszennyezést és a költséges projektorlámpa cserét is kiküszöböli.

Hirdetés

Sajtótájékoztatón mutatta be és demonstrálta a DNN Kft. a Casio legújabb projektor technológiáját és termékvonalát.

A 2001. július elsejei RoHS direktíva hívta életre az új higanymentes technológiát. A Casio 2001 óta kísérletezett egy olyan vetítő fényforrás kifejlesztésével, amely nem tartalmaz higanyt és más káros anyagot, és ezzel kielégíti az RoHS előírásait. A kis méretű, tisztán LED fényforrással dolgozó mobil projektorok nem képesek csak mintegy 100 ANSI Lumen fényerőt biztosítani, így ennek felhasználási köre nagyon korlátozott.

2010. január 7-én jelentette be a cég új, lézer-LED hibrid vetítő technológiáját, amely nem csak a környezetvédelmi igényeknek, hanem a fogyasztói elvárásoknak is megfelel.
A fejlesztések kulcsa az volt, hogy a zöld szín ereje meghatározó a vetített képen is. A vörös színt LED, a kéket lézer állítja elő, a zöldet pedig a kék lézer foszforral modulált nyalábja adja, ami sokkal nagyobb fényerőt biztosít, mint a zöld led.

A bemutató során az egyetlen, ideiglenesen Magyarországon állomásozó mintadarabbal mutatta be az új képalkotó eljárás hatékonyságát, a képminőség valóban a hagyományos projektorokéval megegyezőnek bizonyult. A technológia legnagyobb gyakorlati előnye először is, hogy környezetkímélő és képes minden tekintetben a hagyományos vetítőkével egyenértékű élményt nyújtani, valamint méretben is megegyezik velük. Ami a mindennapokban is felszabadító, az az, hogy a fényforrás 20000 óra élettartammal dicsekedhet, szemben a hagyományos projektorlámpák 2-3000 órás élettartamával. Nem kis megtakarítás ez, hiszen egy-egy lámpa az üzleti vetítőkbe mintegy 80000 forintba kerül.

 

Így működik a lézer-LED projektor

 

Ezekkel a jellemzőkkel kormányzati, oktatási intézményeknek és vállalatoknak is egyaránt ajánlja termékét a Casio. 1,7 méterről lehet 60 hüvelykes képet vetíteni a kétszeres optikai zoomal felszerelt modellekkel. A kínálatban normál és WXGA projektorok is megtalálhatók, legfeljebb 1280×800 képpontos felbontással.

Itthon február végén kerülhetnek forgalomba a Casio legújabb, LED-lézer alapú projektorai. A gyártó mintegy 10-15 százalékkal magasabb áron kínálja az új generációs modelleket, mint a tudásban megfeleltethető elődmodelleket. A garancia három év mind a készülékre, mint a gyakorlatilag cserére nem szoruló lámpatestre.

A Casio komoly reményeket fűz az új projektorokhoz azért is, mert hamarosan - a 80 Wattot meghaladó fogyasztású izzók mintájára - a halogén fényforrásokat is kitilthatják az Európai Únióból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.