Hirdetés
. Hirdetés

LG-Ericsson, svéd dominanciával

|

A vállalat növelte tulajdonrészét az LG-Ericssonban, és pontot tett a WI-Fi fejlesztő BelAir felvásárlásának végére is.

Hirdetés

Az Ericsson bejelentette, hogy további részvényeket vásárolt az LG-Ericssonban. A tranzakció előtt az Ericsson birtokában a részvények 50%-a és további egy darab volt, az akvizíciót követően viszont már 75%-os részesedést mondhat magáénak a vállalat.

Az LG-Ericsson az LG Electronics és az Ericsson vegyesvállalata, amelyben az Ericsson 2010 júliusában, a Nortel vállalatra eső rész felvásárlásával szerzett tulajdont. Az LG-Ericsson testre szabott megoldásokat, vállalatok számára kialakított mobil és fix hálózati infrastruktúrát, távközlési szolgáltatásokat, szoftvereket, szélessávú, hang- és adatátviteli hálózati megoldásokat kínál hálózatüzemeltetőknek és más üzleti partnereknek. A vállalatnak 1300 alkalmazottja van, központja Szöulban, a Koreai Köztársaságban található. A vegyesvállalatot az Ericsson a 2010-es felvásárlás óta teljes mértékben konszolidálta.

Az Ericsson emellett 100 százalékos tulajdont szerzett a BelAir Networks észak-amerikai szolgáltatói Wi-Fi eszközöket és hálózatokat fejlesztő vállalatban, lezárva egy korábban elindított akvizíciós folyamatot. A felvásárlás eredményeképpen az Ericsson erőteljes szolgáltatói Wi-Fi termékkínálathoz, technológiai szakértelemhez, szellemi tulajdonjogokhoz, ügyfélszerződésekhez és kapcsolatokhoz jut.

„A felvásárlással átvesszük a BelAir Networks vezető pozícióját a szolgáltatói Wi-Fi berendezések piacán – a telepített bázis- és a termékkínálat terén egyaránt. A BelAir Networks tehetséges munkatársai, az új eszközök és az Ericsson hálózatfejlesztési tapasztalatai segítségével felgyorsítjuk a Wi-Fi és a cellás technológiák integrálását [..]” – nyilatkozta Johan Wibergh, vezető alelnök, az Ericsson Hálózatok üzletágának vezetője.

A BelAir Networks korábbi dolgozói az Ericsson csoport Hálózatok üzletágában folytatják munkájukat. Az Ericsson kötelezettséget vállalt a régi BelAir Networks ügyfelek hálózatainak folyamatos fejlesztésére és a zökkenőmentes üzleti átállás biztosítására.

Ericsson Hetnet
Ericsson Hetnet

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.