Hirdetés
. Hirdetés

Linux már a PS3 platformon is

|

Még meg sem jelent a PlayStation 3, a coloradói Terra Soft máris bejelentette a konzolhoz készített független, Linux alapú operációs rendszerét.

Hirdetés

A Terra Soft operációs rendszere a fejlesztők ígérete szerint rendkívül egyszerűen használható telepítővel rendelkezik majd. A vállalkozókedvű felhasználóknak persze rendelkezésére áll majd a bővített telepítés is, melynek révén 1500-nál is több csomag között válogathatnak. A Terra Soft közleménye szerint a Yellow Dog Linux v5.0- rendszert teljeskörűen támogatja a Sony Computer Entertainment (SCEI), így a Barcelona Supercomputing Center, a Sony Group és a Fedora kódokkal és egyéb információkkal segítik őket a munkában. Ez a bejelentés a várakozások szerint arra ösztönzi majd a vásárlókat, hogy a PS3 felsőkategóriás változatát vegyék le a polcról.

Owen Stampflee, a Terra Soft vezető mérnöke szerint a Commodore 64-es időktől a modern, túlpörgetett vízhűtéses személyi számítógépek koráig folyamatosan harcoltak egymással a játékkonzolok - gondoljunk a klasszikus Atari 2600-ra vagy minden konzolok ősapjára, a Pong játékkal berobbanó Magnavox Odysseyre - és az otthoni számítógépek a játékosok kegyeiért. "A PlayStation 3 a (játék)iparban elsőként kínál majd eddig soha nem tapasztalt Linuxos megoldást és felhasználói élményt az érdeklődőknek."

A Fedora Core 5.0-ra épülő Yellow Dog Linux v5.0 a PS3 platform teljeskörű támogatásán túl a következő jellemzőkkel bír:

- 2.6.16 kernel
- gcc 4.1.1 és glibc 2.4
- Cell SDK 1.1
- OpenOffice.org 2.0.2
- FireFox 1.5.0 és Thunderbird 1.5.0
- Nautilus 2.14
- személyes kiegészítők, fejlesztői eszközök
- audio/video, internetes és hálózati alkalmazások

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.