Hirdetés
. Hirdetés

Lízingelhető infokommunikáció

|

A Cisco és a Raiffeisen infokommunikációs fejlesztéseket támogat.

Hirdetés

A Cisco megbízásából Magyarországon végzett felmérésből kiderült, hogy a kis- és középvállalatok nagy része már rendelkezik az alapvető hálózati infrastruktúrával, azonban ezeket elsősorban még csak az alapfunkciókra használják, és a fejlett technológiák-funkciók bevezetése terén jelentős a lemaradás. A felmérés kimutatta azt is, hogy a kis- és középméretű vállalkozások 20 százaléka tervezi helyi hálózatának modernizálását az elkövetkező évben.

 

Göblös Gergely, a Raiffeisen Lízing gép-berendezés üzletágának igazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a kedvezményes lehetőséget azért is ajánlják, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy a kkv-k pénzügyi forrásaikat inkább üzemeltetési tevékenységeikre, semmint olyan innovatív megoldásokra fordítják, amelyekkel igazi versenyelőnyre tehetnének szert.

 


Az április 15-től július 31-ig tartó EasyLease finanszírozási program keretében a cégek a jelenlegi piaci kamatoknál kedvezőbben, báziskamatláb (LIBOR vagy BUBOR) plusz 1 százalékos kamatmarzs mellett valósíthatják meg informatikai beruházásaikat 500.000 és 7 millió forint értékhatár között, 24-36 hónapos futamidővel, svájci frank, forint vagy euró alapon. A konstrukció előnye, hogy önerőt nem, csupán a teljes vételár áfáját kell az igénybe vevőknek a lízing futamidő elején egy összegben megfizetni, ami aztán a hatályos jogszabályoknak megfelelően visszaigényelhető.

 

Magyarországon 2007-ben az informatikai szegmensben 50 százalékos bővülést regisztráltak a lízingcégek. Az informatika részesedése a teljes lízingportfolió közel 2 százalékát teszi ki. Nyugati szomszédokhoz képest azonban, ahol ez az érték 10 százalék körüli, számottevő lemaradásban van Magyarország. A két cég ezt a különbséget is igyekszik minél inkább minimalizálni az új lízing konstrukcióval.

 

Vass Gábor, a Cisco Magyarország kis- és középvállalati üzletágvezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a kkv-k számára az új információtechnológiák bevezetésekor a legnagyobb akadályt a pénzügyi eszközök hiánya jelenti. A megfelelő finanszírozás azonban segíthet a problémák megoldásában, lehetővé téve, hogy a vállalatok olyan technológiákba ruházzanak be, amelyek a költségek leszorítása mellett növelik az üzleti és működési hatékonyságukat.

A felmérés szerint az új technológiák egy részének az elterjedtsége aránylag alacsony, például csupán a vállalatok 14 százaléka alkalmaz VoIP-megoldásokat, 40 százalék rendelkezik távoli hozzáférési megoldással és 8 százalék használ adatközpontjában tárolóhálózati technológiát. A következő egy évre tervezett információ technológiai beruházások esetén a válaszadók 11 százaléka tervezi a távoli hozzáférés bevezetését, 8 százalék kíván virtuális magánhálózati (VPN) megoldásokat meghonosítani a jobb hálózati biztonság érdekében, és 12 százalék szeretne VoIP-megoldást bevezetni cégénél.


A Raiffeisen július végéig mintegy 100 kkv lizing-szerződést szeretne kötni infokommunikációs fejlesztésekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.