Hirdetés
. Hirdetés

Logitech Classic 200 - amikor a kevesebb több

|

Elege van a csicsás billentyűzetekből, amelyek tartalmaznak fejőgépet, lángszórót és teniszlabda adogatót is, így drágák, de szolgáltatásaik zömét aztán soha semmire sem használja? Nekünk is!

Hirdetés

Ha Ön - hozzánk hasonlóan - még a 286-os korszakban ült PC elé, aktívan használ szövegszerkesztőt, és tudja, mire való a Page Up meg az End billentyű, akkor valószínűleg fájdalmasan rosszul tűr minden változtatást, ami összekócolja a gombok sorrendjét a PC billentyűzetén. Elkeseredetten keressük a Tökéletes Billentyűzetet és minden egyes, ahhoz hasonlatos darabnál boldogan kiáltunk hurrát. Hogy hogyan fest álmaink billentyűzete?

Nos, a legfontosabb, hogy fejjel lefelé fordított "L"-alakú rajta az Enter - és nem "csík", mint a Shift. Minőségi anyagokból építették és egyetlen gombját sem zanzásították - tehát nincsenek töpörödött kurzorvezérlői. Van numerikus klaviatúrája és a Home, End, Insert, Page Up, Page Down, Delete gombok is megvannak rajta hiánytalanul, a szokott, két sorban három gomb leosztásban. Ami aztán álmunk kizárólag színes, szélesvásznú változatában fordul elő, hogy a billentyű több színben is létezik, így van fekete is, van csuklótámasza és USB hubja. Egyszer már álmodtuk azt is, hogy a hub az 2.0-ás és a billentyűk közül hiányzik a két Windows billentyű, amit még soha sem használtunk semmire. Persze ezt utóbbiakat mondani sem merjük, mert ez a technika jelenlegi fejlettségi szintjén kivitelezhetetlen, tudományos fantasztikum.

classic200b.jpg

A Logitech már majdnem megalkotta a Tökéletes Billentyűzetet, legalábbis jó úthon halad felé. A Logitech Classic Keyboard 200 számos elvárásunknak megfelel. Mindenekelőtt minőségi anyagokból építették. A gombok felülete rücskös, a billentyűház széle pedig kifejezetten kellemes tapintású fényezett műanyag. A fordított "L"-alakú Enter is megvan és csak az felső funkciógombokat töpörítették, mellyel hajlandóak vagyunk kompromisszumot kötni.

A kurzorvezérlő teljes méretű, de valamiért alá tolták a bal oldali Shiftnek, amit szintén elfogadható határesetnek könyveltünk el. Numerikus klaviatúrája van, de ó baj, ó fájdalom, a fentebb említett hatos csoport szent és sérthetetlen rendjét - ami a Home-mal kezdődik és Delete-tel ér véget - megváltoztatták, ezért a Classic 200 lecsúszik a Tökéletes címről. Még az sem segít neki, hogy gombok a régi jó, kattogós, hosszú úton föl-le járó fajtából valók. Egyébként csuklótámasza sincs, de van rá három év garancia, és bruttó 3000 forintba kerül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.