Hirdetés
. Hirdetés

Logitech MX Air - a kétéltű denevér

|

A Logitech médiajátszó PC-khez készített, eszményi beviteli eszköze új alfajt hozott létre az egerek közt: a denevért!

Hirdetés

Emlékeznek a klasszikus viccre, melynek a csattanója, hogy a szerint szovjet karóra a pontos idő mellett mutatja a szélirányt, a páratartalmat, lefőzi, és ágyba is hozza a kávét, de két bőröndben kell hozzá cipelni az akkukat? A médiajátszó PC-k távirányítói is kicsit ilyenek. Teljesen betöltik a funkciójukat, de nagyobbak és kényelmetlenebbek, mint azok a távirányítók, mint amiket nap mint nap használunk a szórakoztató elektronikai berendezéseinkhez.

Az egyetlen kivétel, a Macintoshok amúgy is zseniális, "3 lábas" kezelőfelületéhez tartozó apró távirányító, de az kakukktojás, lévén Mac. Az ölbe kapható médiajátszó billentyűzetek pedig végképp ékes példái annak, hogy valami ugyan betölti a feladatát, de nem praktikus, hiszen ki tud egy teljes billentyűzetet aztán a fotel mellett kényelmesen tartani, vagy a polcon a többi távirányító mellett elhelyezni? Ideális megoldás a PC-re egyszerűen nem volt - eddig. A Logitech ugyanis megalkotta a denevért.

mxair.jpg

Hogy miért bőregér? Nos, ha azt az eszközt, amivel az asztal lapján mozgatva, a monitorunkon vezethetjük a mutatót egérnek nevezzük, akkor logikus, hogy amelyikkel a levegőben tartva tesszük ugyanezt az denevér legyen, nemde? A Logitech MX Air pont ezt a trükköt tudja. Zseniális kialakításának köszönhetően, ha úgy fogjuk mint egy távirányítót és magunk elé tartjuk a levegőben - szintén úgy, mint egy távirányítót - akkor apró csuklómozdulatokkal vezethetjük a tévénk képernyőjén a pointert. A kezelése azonnal magától értetődő, szó sincs arról, hogy olyan látványos, széles mozdulatokat kéne vele tenni, mint amilyeneket például Tom Cruise mutat be a Különvéleményben, azon a látványos, jövőbéli, a semmiben lebegő felületen.

Mi több, az MX Air "kétéltű". Ha letesszük az asztalunkra - vagy a fotelunk karfájára -, akkor úgy működik, mint egy hagyományos, vezeték nélküli egér, lévén a Logitech jól ismert, lézeres optikai technológiája is helyet kapott benne. A csodaszép, minket a Csillagok Háborúja űrhajóira emlékeztető formája egérnek is kényelmessé teszi a fekete-króm jószágot. Persze a hátán hordott, a hagyományos jobb-bal gombokon kívüli 4 nyomógomb és azok narancssárga háttérvilágítása a távirányító funkciónak szól. Az MX Air lítium-ion akkuját egy bölcső segítségével lehet feltöltve tartani, melyhez természetesen hálózati adapter is jár. Ez külön egységet képez az USB-kulcs méretű és formájú vevőegységtől, így tartható a fotelunk környékén, nem szükséges a gép mellé elhelyezni az "etetéshez".

nabooyacht.jpg

Távirányítóról van szó, ezért a hatósugarát is megnövelték a hagyományos egerekhez képest, így körülbelül 9 métert képes áthidalni. Az egérnek nem csak a megjelenése elegáns és fantasztikus, hanem a hozzá felhasznált anyagok is kitűnőek. Erősen hajaz a cég DiNovo csúcsbillentyűzetéhez és pont annyira meg is látszik rajta minden érintés. Nem véletlenül mellékeltek hozzá egy törlőkendőt. Az MX Air ideális megoldás lehet egy olyan PC-hez, melyet valahogy rákötöttek egy televízióra, de mindeközben normál PC feladatokra is használják, hiszen egérként és távirányítóként is kitűnően megél. Az egyetlen gyenge pontja a meglehetősen borsos ár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.