Hirdetés
. Hirdetés

Lopásgátlót kap az ESET Smart Security

|

Az ESET nyilvános tesztelés céljából elérhetővé tette a Smart Security 6 és a NOD32 Antivirus 6 béta-verziós termékeit. A szoftverek lopásgátló funkciója alkalmas arra, hogy lokalizálja az elveszett laptopokat és megfigyelje a készüléken futó aktivitásokat.

Hirdetés

A gyártó közlése alapján a műszaki újdonság elérhető mindkét béta-verziós termékben, ám a megjelenést követően csak a Smart Security sajátja lesz. Egy friss OSBT kutatás szerint ugyanis a PC felhasználók egyre mobilabbak, az internetezők 63 százaléka már laptopon keresztül éri el a világhálót, 12 százalékuk pedig netbookot használ.

 

 

A kutatás szerint a netezők a lopásgátló funkciót igénylik leginkább. A felhasználók 88 százaléka a jogosulatlan belépés megakadályozását a “szükséges” vagy a “jó, ha van” kategóriába sorolta, az adatlopás elleni védelemre pedig 84 százalékuk tartana igényt. Sajnos hat internetezetőből egynek már van tapasztalata a személyes adatok kiszivárgásával kapcsolatban.

A NOD32 Antivirus 6 béta és a Smart Security 6 béta fontos funkciói:

Lopásgátló (a végső piaci megjelenéskor csak az ESET Smart Security 6-os verziójában lesz elérhető) – Automatikusan megfigyelés alá veszi az eltűnt eszközt és annak aktuális pozícióját, melyet Wi-Fi hálózatra való csatlakozás után egy térképen láthatjuk. A felhasználó az összegyűjtött adatokat egy előzetes regisztráció után a my.eset.com oldalon érheti el. Amennyiben az eszköz rendelkezik webkamerával akár a tolvaj is megfigyelhető annak tudta nélkül.

Személyi tűzfal (csak az ESET Smart Security 6 BETA verzióban) – Megakadályozza a jogosulatlan személyek belépését és a személyes adatokkal való visszaélés lehetőségét. A felhasználók nyugodtan vásárolhatnak online, bankolhatnak és léphetnek be közösségi média felületekre.

 



Szülői felügyelet (csak az ESET Smart Security 6 BETA verzióban) – Ezzel a funkcióval a felhasználók gyermekei biztonságosabb körülmények között netezhetnek, azáltal, hogy beállítható a gyermek korához nem illő tartalmak blokkolása.

Üresjárat idején történő ellenőrzés - Idle-State Scanning – Mindenre kiterjedő ellenőrzést indít a számítógép tétlen állapotában, így kevésbé terheli a rendszert és kiszűri az inaktív kártevőket mielőtt kifejtenék káros hatásukat.   A funkció automatikusan kikapcsol amennyiben az eszköz telepről működik.

Letöltés közbeni ellenőrzés - Scan While Downloading Files – Bizonyos fájltípusok esetén (mint például tömörített állományok, okostelefon frissítések) csökkenthető az ellenőrzési idő azáltal, hogy az ellenőrzés már letöltés közben megkezdődik.

A programok béta verziói letölthetőek az ESET oldaláról. Arra azonban mindenkit figyelmeztetnék, hogy csak saját felelősségére telepítsék a védelmeket. Mivel még csak tesztverziókról van szó, azok nem képesek olyan stabilitást biztosítani, mint a végleges termékek!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.