Hirdetés
. Hirdetés

Lotus a felhőkben - interjú Gareth Greenwooddal

|

Az IBM Lotus technológiai régiós vezetője szerint éppen a biztonság és a fajlagosan alacsony költség felhő technológiájuk egyik erőssége. Erről a Computerworldnek adott exkluzív interjúban beszélt.

Hirdetés

Gareth Greenwooddal, az IBM Lotus Közép- és Kelet-Európáért felelős technológiai vezetőjével készíthettünk interjút.  A fejlesztő menedzsert (képünkön) a cloud computing és a Lotus közös jövőjéről kérdeztük. Bár szerettük volna, Mr. Greenwood túl sok részletet nem árulatott el a jövőt illetően, de egy kicsit részletesebb betekintést engedett a Lotus felhő biztonsági rendszerébe.

 

- A termék milyen előnyeit tudná említeni más, a piacon elérhető felhő alapú szolgáltatásokkal szemben?

-  Számos előnyünk van a többi szolgáltatóhoz képest. Miközben rendelkezünk a különböző igények kielégítésére szolgáló csoportmunka szoftverekkel, mint a LotusLive Engage, Connections, LotusLive Meetings, LotusLive iNotes és a LotusLive Notes, a legintegráltabb megoldásunk a LotusLive Connections Suite, mellyel egyszerűen elérhetők a fent említett programok szolgáltatásai egyetlen könnyen kezelhető vezérlőfelületen. A számos funkció egyöntetű felületen való elérése nemcsak jobb felhasználói élményt biztosít, de lényegesen egyszerűbbé is teszi az irányítást.

Mindezeken túl a felhasználói élményt külső alkalmazások - Navajo, Vondle, Tungle, Sonian, Silanis, Salesforce és a Skype szoftverek - kezelőfelületének bevonásával is képesek vagyunk tövább növelni. Ezek a megoldások egyetlen csoportmunka szoftverbe integrálva kiemelkedő felhőalapú, operatív vállalatirányítási képességekkel ruházza fel az üzleti felhasználót. A kiváló funkcionalitás fejlesztése itt még nem zárult le: újabb partnerkapcsolatok kiépítése révén további külső alkalmazások bevonását és belső elérését tesszük majd lehetővé.

Úgy hisszük, hogy a munkatársak együttműködését segítő szoftverek csak akkor lehetnek sikeresek, ha képesek feladatukat ellátni függetlenül attól, hogy a felhasználók épp az irodában vagy azon kívül tartózkodnak. Ezt figyelembe véve egy egyedülálló ?vendég kapacitást" is beépítettünk, így a munka hatékony elvégzéséhez csoportlétszám igény szerint bővíthető.

- Hogyan regálnak a felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos biztonsági aggodalmakra?

- A biztonság a LotusLive egyik olyan erőssége, mely jelentősen megkülönbözteti a versenytársaitól. Az üzleti biztonsági megoldásunk a Lotus és az egész IBM legfontosabb IT biztonsági tapasztalataira alapszik. A LotusLive biztonsági beállításai lehetővé teszik a felhasználói adatvédelmet és a bizalmas adatokhoz való hozzáférés és jogosultság-kezelés teljes kontrollját. A LotusLive használatakor az ügyfelek adatainak védelmét a vezérlési elvek, az erre fejlesztett és beépített eszközök, technológia, védelmi technika és felügyeleti személyzet egyaránt és együttesen biztosítja.

A LotusLive átfogó szabályzata - mely rendelkezik az ügyfelek adatkezelése- és védelme tekintetében - három pillérre épül: többelemű biztonsági rendszer; szabályzati pontok teljesítését követelő rendszer biztosítja az alkalmazások védelmét; az élő IT biztonsági szakemberek alkotta Helpdesk mindig a felhasználó rendelkezésére áll

- Mennyit képes egy közepes méretű vállalat spórolni a LotusLive használatával?

- A kiadáscsökkentés mindig kulcskérdés a legtöbb ügyfelünk esetében. A LotusLive legmarkánsabb előnyei, hogy emberi erőforrást szabadít fel az alkalmazása, csökkenti a működési költségeket, és sosem kell egy újabb szervert installálni. A megtakarítás mértéke függ attól, hogy a jelenlegi rendszer üzemeltetése mennyibe kerül az adott cégnek. Egy közepes cég átlagosan 15-30 dollárt költ csak emailre. A csoportmunka szolgáltatás igénybevétele rendszerint sokkal magasabb költségekkel jár. Az IBM ajánlata tartalmaz egy felhasználónként és havonta 5 dolláros email szolgáltatást, és a teljes üzenő és csoportmunka alkalmazást mindösssze 10 dollárért felhasználónként havonta.

- Milyen fejlesztéseken dolgoznak jelenleg és mik vannak tervbe véve?

- Folyamatosan bővítjük a szoftverünket újabb lehetőségekkel és növeljük a kapacitást is, hiszen így biztosíthatjuk minden ügyfelünk csoportmunka szoftver, valamint email és webkonferencia iránti igényének teljes mértékű kielégítését. Emellett hozzáférést biztosítunk ügyfeleinknek a LotusLive Labs-hoz, ahol elsőként értesülhetnek a legújabb frissítésekről és innovációkról, amivel tovább növelhetik vállalati alkalmazásaik hatékony működését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.