Hirdetés
. Hirdetés

Lusta betöltéssel pörgetik fel a Chrome-ot

|

A Chrome Canaryban már ki is próbálhatjuk az új funkciót.

Hirdetés

Hirdetés

A Google új módszerrel akarja felgyorsítani a Chrome-mal történő böngészést. A technika lényege, hogy a teljes webhely azonnali betöltése helyett a böngésző csak azt a részt tölti be, amelyik a képernyőn megjelenik, a maradék pedig akkor kerül sorra, ha továbbgörgetünk.

A "lusta betöltés" nevű módszer ötlete nem új, de egész idáig a webfejlesztőkre hárult, hogy oldalaikon megvalósítsák. Ha bekerül a böngészőbe, akkor az összes hely élvezni fogja előnyeit, nem csak azok, amelyeket eleve így fejlesztettek.

A Google jelenleg a Chrome Canaryban teszteli a lusta betöltést: ez a böngésző fejlesztőknek és szuperkíváncsi felhasználóknak szánt korai változata. Ha mi is szeretnénk kipróbálni, töltsük le a Canaryt, majd a megnyitás után írjuk be, hogy chrome://flags/#enable-lazy-image-loading, valamint hogy chrome://flags/#enable-lazy-frame-loading.

Ha engedélyezzük ezeket a lehetőségeket, a böngésző a továbbiakban nem tölti be alapból a nem látható részeket. Ez a sebesség növelése mellett még egy előnnyel jár: csökken a felhasznált sávszélessége, aminek főleg a mobilfelhasználók fognak örülni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.