Hirdetés
. Hirdetés

Lync kompatibilis telepresence itthon is

|

Máris kaphatók Magyarországon a nemrég bejelentett Microsoft Lync egységesített kommunikációs szerverrel kompatibilis Polycom telepresence rendszerek.

Hirdetés

Ma, az egyik budapesti szállodában tartotta regionális konferenciáját az amerikai Polycom és hazai illetve regionális partnere, a StreamNet Kft. A cég partnerei és a sajtó képviselői nyílt napon ismerhették meg a legújabb fejlesztéseket, amelyek között a nemrégiben útjára indított Microsoft Lync kommunikációs szerverrel kompatibilis megoldások is debütáltak.

Már valóság: Office Communication Server, azaz Lync

Mint arról tegnapi hírünkben beszámoltunk, a Microsoft már kiadta Office Communication Server szoftverének (OCS) előzetes változatát, amely a keresztségben végül a Lync nevet kapta. Az egységesített kommunikáció szellemében fejlesztett szoftver nem marad megfelelő hardver nélkül, mivel a Microsoft és a Polycom már évek óta együttműködik ennek érdekében. Ezért aztán már most, a végleges Lync (volt OCS) megjelenését megelőzően elérhetőek a Polycom kínálatában kompatibilis megoldások, a gyártó szerint Magyarországon is népszerűek a CX100 és CX200 konferencia telefonkészülékek és a saját Office Communicator klienst futtató, színes kijelzővel felszerelt CX700. A készülékek a Lync-hez csatlakozva használhatják a címtárat és a Microsoft Officeban használt minden adatot, például naptárbejegyzéseket, emlékeztetőket, dokumentumokat, így szervesen integrálódnak az irodai munkába és az egységesített kommunikációs rendszerbe.

Új Polycom termékek jelentek meg OCS (Lync) integrációval
 

2010 augusztusában a két cég új együttműködési megállapodást írt alá, amelynek keretében további fejlesztéseken dolgoznak, hogy egységes asztali és tárgyalótermi, kommunikációs rendszereket kínálhassanak.

Telepresence válságban is

A mai rendezvényen működés közben tekinthették meg a résztvevők a CX rendszereket, amelyeken HD minőségű kommunikációt valósíthatnak meg az ügyfelek. A rendezvény egyik különlegessége a Polycom ATX Telepresence rendszerének európai bemutatása. Ez képes kvázi élethű jelenlét benyomását kelteni nem csak kettő, hanem akár több helyszín között is. Az ATX rendszer három darab 60 hüvelykes képernyőből, 3 HD kamerából és a szükséges kódoló berendezésekből áll. Egy időben hat személy foglalhat előtte helyet - ha tartani kívánjuk a telepresence-re jellemző valóságoshoz közelítő méreteket. Az eddigi rendszerekkel ellentétben az ATX-nek nem része az asztal és egyéb kiegészítők, inkább nyitott platformot kínál, hogy a szakértői partnerek az ügyféligényekhez szabhassák a rendszert.

 

Polycom ATX demonstráció HD minőségbena Müncheni irodával

Az érdekességek közé tartozik még a Polycom által kifejlesztett H.264 High Profile, aminek révén már 512 KB/s sávszélesség birtokában lebonyolítható a HD képpel támogatott kommunikáció két helyszín között. A High Profile révén nincs feltétlenül üvegszálas vagy elosztott üvegszálas internet kapcsolatra ahhoz, hogy a rendszer minőségi képet biztosíthasson. A High Profile fejlesztést beépítették a Polycom minden vállalati termékébe, beleértve a HDX végpontokat és az RMX konferencia szervereket.

 A Polycom régiós parnere a StreamNet Kft. éppen 10 éve tevékenykedik Magyarországon, ez idő alatt 1000 videokonferencia rendszert értékesített a cég.



Jelenleg a StreamNet a régióban az egyetlen Polycom partner, amely platina partneri minősítéssel rendelkezik. Kérdésünkre Turi Attila ügyvezető igazgató elmondta, hogy itthon is egyre népszerűbb a telepresence, a válság ellenére illetve talán épp annak köszönhetően. Ehhez kapcsolódik, hogy a Polycom nemrégiben 212 millió forintos összértékű, 30 helyszínből álló egyetemi megrendelést teljesített, a HD minőségű rendszer révén rengeteg utazási költséget takaríthatnak meg az ügyfelek. A Polycom képviselői nemzetközileg is pozitív tapasztalatokról számoltak be: a telepresence a válság elején általános megtorpanás után növekvő pályára állt. A szakértők abban látják sikerét, hogy a félreérthető és a nem verbális elemeket nélkülözni kénytelen telefonos kapcsolatnál sokkal hatékonyabb, információ tartalmában a személyes jelenléthez közel álló kommunikációt tesz lehetővé, ugyanakkor megkíméli a céget a költséges és jelentős időkieséssel járó utazásoktól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.