Hirdetés
. Hirdetés

Mac-re terjeszkedik a Visual Studio

|

A Visual Studio 2010 a Windows mellett, a Linux, a Unix és a Mac platformokra is kiterjeszti a hatókörét.

Hirdetés

November 10-én a Novell hosszú tesztidőszak után elérhetővé tette Mono Tools for Visual Studio 1.0 eszközét, amellyel a .NET fejlesztők a már meglévő és újonnan írt alkalmazásaikat kiterjeszthetik nem-Windows alapú rendszerekre. A Mono projektben készült segédprogram ugyanis teljes értékű kompatibilitást kínál Linux platformokon. Sőt a Novell eszköze - talán nem meglepő módon - integráció biztosít a SuSE Online és a SuSE Linux Enterprise Server és openSuSE környezeteihez is.

 

visual-studio.jpg


A Mono Project oldaláról letölthető a segédprogram 30 napos próbaverziója, míg kereskedelmi forgalomban a magánszemélyeknek készült Professional Edition kiadásért 99 dollárt, a kisvállalatoknak szánt Enterprise Edition változatért 249 dollárt, míg a legerősebb Ultimate-ért 2499 dollárt kell fizetni a Visual Studio fejlesztőeszköz árán felül.

Ez a Visual Studio 2010-ig így is lesz, amikor azonban alapjaiban változhat meg a helyzet. A berlini TechEd konferenciával egy időben ugyanis a Microsoft bejelentette a Teamprise felvásárlását. Az akvizíciónak köszönhetően pedig a fejlesztőeszköz következő kiadásával a .NET fejlesztők immár nem csak Windows alapú alkalmazásokat írhatnak majd a redmondi szoftvercég szoftverével, hanem Linux, Unix és Mac OS X programokat is. Nem lesz ehhez szükség külső modulra, a Visual Studio 2010 alaphelyzetben képes lesz erre.

Mindez talán nem a .NET fejlesztőknek lehet fontos hír, habár csábító a lehetőség, hogy alkalmazásaikat könnyedén Linuxos, Mac-es programokra alakíthatják át, sőt ASPX oldalaikat így akár egy Linuxos szerveren is elhelyezhetik. Az üzenet főként a más programnyelveket használóknak szólhat, egy picit csábítóvá téve a .NET nyelvet például a PHP-val szemben. Ebbe a vonulatba tartozik még a PHP on Windows, és a WebSiteSpark is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.