Hirdetés
. Hirdetés

Madonna és a disznóinfluenza

|

A spammerek újabb elképesztő hírekkel igyekeznek átejteni a kíváncsi hírolvasókat. A Symantec spam-szakértői óva intenek az online gyógyszervásárlásoktól.

Hirdetés

A május elején divatos spamek közül a legérdekesebbek talán a különböző celebekről terjesztett álhíreknek. A kéretlenlevelek küldői szerint a veszedelmes influenzát és a nagy rajongói táborral rendelkező Madonnát, Angelina Jolie-t vagy Salma Hayeket egy hírben emlegetni biztos befutó lehet.

Jó üzlet egyébként a „swineflu” a hamis gyógyszerárusoknak, akik most nagyot kaszálnak a média és a spamek által keltett rémhír dzsungelben. Hiába figyelmeztetnek a Symantec szakemberei aktuális biztonsági jelentésükben az online vásárolható gyógyszerek veszélyeire, az internetezők egy része elhiszi, hogy olcsón is hozzájuthat a betegség ellenszeréhez. A hiszékenység természetesen legtöbbször némi anyagi veszteséget okoz a spórolós felhasználók számára, s egy ilyen vásárlás során általában az összes adatuk, azonosítójuk és bankkártya adataik is illetéktelenek birtokába jutnak.

A hollywoodi influenzajárvány mellett az Anyák napja, illetve Obama is jelentős helyet kapott milliónyi spam között. A politikus első száz napját ígérő levelek egyértelműen sok olvasóra találhattak Amerika szerte, más országokban azonban nem valószínű, hogy sokan kattintottak az elnökről szóló álhírre.

A világszerte számon tartott ünnepek is rendszeresen meglódítják a levelezési kedvet. Az egymástól távol élők előszeretettel köszöntik fel egymást az interneten keresztül. Az Anyák napja környéki spamek természetesen üdvözlő kártyák küldésére és virágvásárlásra buzdítottak. Persze az így megrendelt virágok legtöbbje soha sem ért célba, viszont rendkívül könnyű bevételt hoz számos szélhámosnak.

spammap.jpg

Európába is betörtek a spammerek

 

Mindenképpen érdekes jelenség, hogy Európa eddig nem járult hozzá jelentősen a spam-termeléshez, áprilisban azonban több kelet-európai országban is mérhetően megugrott a kéretlen levelek mennyisége. Lengyelország, Románia és Törökország spamküldöi 3-4 százalékos részesedést szereztek a világ spamforgalmából.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.