Hirdetés
. Hirdetés

Magáncégek fuvarozzák a NASA csomagjait a Holdra

|

Első körben kilenc amerikai céget választottak ki. A szállítmányok 2019-ben indulnak.

Hirdetés

Hirdetés

Fuvarozási megálladást kötött a NASA kilenc amerikai űrhajózási céggel: a célállomás nem más, mint a Hold!

Az Astrobotic Technology, a Deep Space Systems, a Draper, a Firefly Aerospace, az Intuitive Machines, a Lockheed Martin Space, a Masten Space Systems, a Moon Express, és az Orbit Beyond arra szerződött a NASÁ-val, hogy  későbbiekben olyan tudományos és technológia eszközöket szállít a Holdra, amelyet a bolygó kutatásában és feltárásában használnak. Az első szállítmány 2019-ben útnak is indulhat.

A megállapodás a frissen bejelentett CLPS (Commercial Lunar Payload Services; kereskedelmi teherszállítás a Holdra) program része. A kiválasztott cégek műszaki berendezéseket és egyéb kisebb csomagokat visznek majd égi kísérőnkre, és elvárás volt velük szemben, hogy leszálló egységeik alkalmasak legyenek legalább 10 kiló teher célba jutattására.

A NASA nem zár ki más cégeket a CLPS programból, és azt ígéri, hogy időről időre megvizsgálja a piaci kínálatot, és az ígéretes vállalkozások számára lehetőségek nyújt a csatlakozáshoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.