Hirdetés
. Hirdetés

Magyar diák logója a Google.hu-n

|

Közel 20 ezer diák küldte be a Google által meghirdetett versenyre a keresőóriás egyedi logóját. A győztes doodle szerdán, június 14-én látható a nyitóoldalon.

Hirdetés

Google 4 doodle
Google 4 doodle

A Google oldalain található információk szerint közel 20 ezer diák küldte el a Google-nak az elképzelésük szerint megszemélyesített logót. A rajzoknak azt kellett kifejezniük, hogy mit is jelent a pályázóknak Magyarország - a témák között a kultúra, történelem, sport, tudomány, zene, irodalom, ételek és italok mind-mind szerepel.

Hirdetés

A győztes Kovács Illés, az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola diákja lett, aki a 3. korcsoportban küldte be alkotását. Alkotása szerdán, június 15-én egy napon keresztül látható a Google.hu nyitóoldalán. Az iskola 1 millió forint támogatásban részesül. A korcsoportok győztesei pedig 1-1 noteszgéppel és egy zürichi utazással lettek gazdagabbak.

A döntőbe jutott alkotásokat a weben és a budapesti Műcsarnok Kávézójában július 31-ig nyitva tartási napokon bárki díjmentesen megtekintheti.

A Google doodle-kat vagyis firkákat már régóta közzétesz nyitóoldalán, mindig egy-egy neves naphoz, évfordulóhoz csatlakozva. Az első doodle rajzoló a Google egyik gyakornoka, Dennis Hwang webmester volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.