Hirdetés
. Hirdetés

Magyar győztes a Google fotópályázatán

|

A Google fotóspályázatát a Moholi-Nagy Művészeti Egyetem negyedéves hallgatója, Halász Dániel nyerte.

Hirdetés

A Google Photography díjat Halász Dániel nyerte, akinek képeit a londoni Saatchi Galériában fogják kiállítani. A nyereménye 5000 font, azaz mintegy 1,65 millió forint, valamint egy egynapos közös fotózás a zsűri egyik tagjával, az elismert fotóművésszel, Martin Parral.
 
A Google a Saatchi Galeriával közösen írta ki a pályázatot, amelynek célja tehetséges fiatal fotósok felkutatása volt. Több mint 3500 nevezés érkezett 82 különböző országból, és 170 ezernél is többen vettek részt a közönségszavazáson.
 

googlemome.jpg


Ezen szavazás eredményeként a legjobb 36 sorozatból iGoogle-téma készült, amelyeket a felhasználók a http://www.google.hu/ig/directory?type=themes&dpos=themes weboldalon állíthatnak be maguknak. A hat legeredményesebb képsorozat sorrendjéről a híres fotósokból, kurátorokból és művészettörténészekből (Martin Parr, Idris Khan, Michael Hoppen, Tim Marlow, Susanna Brown és Mariella Frostrup) álló zsűri döntött.
 
Halász Dániel, a MOME negyedéves hallgatója Camp 165 Watten című sorozatával győzött a versenyen. A fiatal magyar fotós képeit nemcsak a Londonba utazók tekinthetik meg, hanem az interneten keresztül bárki, hiszen a www.google.com/photographyprize  weboldalon is fent vannak a győztes alkotások.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.