Hirdetés
. Hirdetés

Magyar mérföldkő

|

A Wikipédia tízmilliomodik szócikke egy Nicholas Hilliard festő életéről szóló, magyar nyelvű bejegyzés lett.

Hirdetés

A Wikipédia óriási projektjében 250 különböző nyelven olvashatunk szócikkeket, ezek közül természetesen az angol nyelv a legnépszerűbb a maga 2,3 millió tételével. Az angolt a német, a francia, a lengyel, a japán, az olasz, a holland, a portugál, a spanyol és a svéd nyelvek követik a legtöbb bejegyzést számláló nyelvek tízes listájában, de kilenc másik nyelv is elhagyta már az álomhatárt jelentő százezer bejegyzést.

A magyar Wikinek sincs oka szégyenkezni: kis országunk enciklopédiájában jelenleg is már 91 ezer bejegyzés szerepel, így valószínűleg még idén belépünk a százezres elitklubba. Különösen jó érzés lehet a patriótáknak, hogy a tízmilliomodik szócikk - mely Nicholas Hilliard festő életét ismerteti - a magyar Wikipedia oldalain található.

Gratulálunk a Wikipédiának, és külön a magyar szerkesztőknek is!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.