Hirdetés
. Hirdetés

Magyar startupok a világhír küszöbén

|

2012. március 8-án, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Startup Underground konferencia Budapesten. A szervezők kihirdették az idei döntősöket.

Hirdetés

A hazai startup világ résztvevői által szervezett konferencia a SUU’12 idén is válaszokat keres a legfontosabb kérdésekre. Az elindulástól, a tőkebevonásig, az ötlettől, a nemzetközi karrierig számos témában tartogat érdekességeket a téma iránt érdeklődőknek.  Az évről évre megszokott befektetői és startup kerek asztalok mellett - a témához kapcsolódóan - a szervezők komoly változásokat terveznek a programban, és a már hagyományos tavaszi szezonnyitó rendezvényen a hazai startup versengés, a hazai siker történetek bemutatkozása mellett egy nemzetközi konferencia panel és egy újszerű verseny is beépült a programba.
 
A hazai startup közösség egyik legrégebbi rendezvénye idén is várja az érdeklődőket a Corvin Moziban március 8-án. A konferencia délelőtti startup versenyébe a jelentkező 63 nevezés közül a következő 8 kandidáló jutott be: Basewalk, Dimeboard, Dunascope, Ingrido, Karma, Magyar Czider, Optoforce és a Remagine.

 



A döntőbe jutott startupok közül a divatos online platformon nyújt website építő szolgáltatást az Ingrido startup. A szolgáltatás képes más kisvállalkozások honlapját egy szerkesztő felület segítségével létrehozni.

Az IT-szektort két látványos megoldás képviseli még a versenyen. Egyik Basewalk startup Taskfit megoldása, amely egyszerű munkaerő nyilvántartást és akár a kisvállalkozások részére, a mindennapi működés során használható projektvezető eszköz nyújt. A másik kifinomult IT-megoldás a Karma Platform, amelyet az IT iparágban már számos sikeres üzleti szoftvert szállító Anton Kovach, újonnan alakul startup-ja készít.

Tavaly a 40 SUU nevezésből egyébként csupán 2 pályamű származott a hagyományos iparágból: az egyik a későbbi közönség díjas és azóta kockázati tőkét elnyerő, LAOKOON mozgó szövet, a másik pedig egy eldobható úgynevezett öko-kuka találmány volt. Idén a pályázatok harmada, csaknem 20 startup ilyen, hagyományos iparági platformról indult.

Ez örvendetes, hiszen itthon is mutatja azt a trendet, amely alapján a startup világot immár nem csak a hightech innovációk jelenthetik és nem  csak az unalomig emlegetett mobilos szektor adja. Ezek közül a döntőbe jutott a DIMEBOARD, rugalmas digitális interaktív tábla, valamint az izgalmas robotikai újításokat tartalmazó, 3 dimenziós erőmérő, az OPTOFORCE. Ez az eszköz forradalmasíthatja, ahol immár az “érintésre” is érzékeny gépek vehetik át az uralmat. A alapelv mindenesetre elgondolkoztató és látványos.

Izgalmasnak ígérkezik, három fiatal lány, Linda-Orsolya-Katalin italgyártó üzemének elképzelése. Persze a Magyar Czider startup alapító gráciái még nem sejtik, hogy hamarosan, ha beindítják – a londoni út ihletéséből született – almabor termelését, akár hatalmas palackozó üzemet is kell építeniük, és ehhez rengeteg tőke szükséges…

A DUNASCOPE az “Automatikus ivóvízminőség biztosító berendezés mikrobiológiai szennyezések detektálására” pályaművével került a döntőbe, míg a REMARGINE eszközök segítségével csökkenthető az elektromos áramfogyasztásunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.