Hirdetés
. Hirdetés

Magyar Villamos Művek a távközlési piacon

|

Az elektronikus kormányzati gerinchálózattal kapcsolatos beruházásokról és szolgáltatások nyújtásáról döntött a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) pénteken megtartott rendkívüli közgyűlése.

Hirdetés

A közgyűlési döntésekről az MTI-hez eljuttatott közlemény úgy fogalmaz: "a nemzeti energetikai társaságcsoport jelentős szerepet vállal a telekommunikáció területén azáltal, hogy részt vesz a Nemzeti Tulajdonú Távközlési Hálózat Fejlesztési Projektben (NTTHFP), az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat kiváltásában és üzemeltetésében."

A közgyűlésen döntöttek arról, hogy az MVM kivásárolja az Euroinvest Zrt. kisebbségi részesedését a BVMT Bakonyi Villamos Művek Termelő Zrt.-ben és lezárták a MIFÜ Kft. adásvételét is azzal, hogy az az MVM csoport tulajdonában marad. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által létrehozott NTTHFP projektben az MVM Zrt. tulajdonában álló hálózaton konszolidálják az állami távközlési gerinchálózatokat és kiterjesztik azt 44 kiemelt központra - olvasható az MVM közleményében.

A kormány tavaly decemberben határozott a kormányzati informatika helyzetének rendezéséről és a hálózatüzemeltetés hatásfokának növeléséről. A kormányzati célú távközlési hálózatok konszolidációjának és az új hálózati modell kidolgozásának koordinálását Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter - a korábbi információk szerint - idén júliusban miniszteri biztosként Both Zoltánra, az állami tulajdonú Kopint-Datorg Zrt. elnökére bízta. Ő kapott megbízást arra is, hogy december 5-ig dolgozza ki a teljes állami intézményrendszert lefedő új hálózati szolgáltatási konstrukció első lépcsőjét.

Az MVM közleménye hangsúlyozza: az állami intézmények igényeinek kiszolgálásán túl új lehetőségeket is lát telekommunikációs hálózatának üzleti célú hasznosítására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.