Hirdetés
. Hirdetés

Már 21 ezren aláírtak az online székely autonómiáért

|

Interneten gyűjtik az aláírásokat ahhoz a petícióhoz, amely az autonóm székely domain-tartomány, - a .sic – megszületését célozza.

Hirdetés

Jelenleg mintegy 21 ezer aláíró támogatja azt a kezdeményezést, hogy a székelységnek az interneten saját identitását kifejező domain-tartománya neve lehessen. Az ezt célzó oldal célkitűzései között szerepel legalább 300 ezer aláírás összegyűjtése a petíció mellett. A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére alakult oldalon a teljes petíciót is elolvashatják az érdeklődők.

A domainnevek kiosztását és legfelső szintű felügyeletét ellátó szervezet, az ICANN májusi közlése szerint jóváhagyta - a siculitas rövidítéseként - a .sic legmagasabb szintű domainnevet, így 2010 első negyedévétől ez lehet Székelyföld saját internetes tartományneve.

A "siculitas" mai fordítása "székelység", viszont a középkori magyar közigazgatásban azt az önkormányzó, szabadságjogokkal felruházott közösséget jelentette, amely ilyen módon nemcsak a regionális identitást jelöli, hanem a székely szabadság történelmi gyökereit is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.