Hirdetés
. Hirdetés

Már 700 millió gépen fut a Windows 10!

|

Az áprilisi frissítés újabb lökést adott az operációs rendszer terjedésének, de még mindig a Windows 7 a legelterjedtebb Windows-változat.

Hirdetés

Hirdetés

Bár a Windows 10 térhódításának sebessége elmarad a Microsoft reményeitől, azért a tempó korántsem lebecsülendő, és a londoni Insider Dev Touron a cég arról számolt be, hogy az operációs rendszer már hétszáz millió eszközön fut szerte a világon.

Ugyanezen a rendezvényen a Microsoft azt is elmondta, hogy a felhasználók 197 milliárd órát töltöttek a Windows 10 futtatásával, több, mint 150 millióan használják a Cortanát, és a rendszer kereskedelmi használatának bővülése 84 százalékos.

Azonban továbbra is a Windows 7 a legelterjedtebb operációs rendszer. Független cégek adatai szerint a PC-felhasználók több, mint negyven százaléka még mindig ezt az OS-t használja, amelynek pedig 2020. januárjától lejár a támogatása.

A Microsoft nagyon szeretné már a Windows 10-et látni a lista élén, és mindent megtesz, hogy különböző új szolgáltatásokkal vonzóvá tegye a frissítéseket. Az áprilisban ilyen volt  például a Közeli megosztás, a Nyugalmi órák, vagy az Edge néhány javítása: egyelőre azonban ez is kevés, hogy sok felhasználó szívéből - és merevlemezéről - kiszorítsa a Windows 7-et.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.