Hirdetés
. Hirdetés

Már SVG fájlokat is indexel a Google

|

A nyílt vektorgrafikus formátumban feltöltött, weblapokba ágyazott anyagok tartalmát is felhasználja ezentúl a kereső.

Hirdetés

Már az SVG állományokban is képes keresni a Google Search. Ez azt jelenti, hogy a weboldalakba beágyazott SVG dokumentumok szöveges elemeiben is kutakodik a keresőóriás, és ha talál valamit, az ugyanúgy megjelenik a listában, mintha egy szimpla HTML dokumentum szövegében szerepelt volna.

Akár az SVG állományban feltöltött, akár a HTML kódba beágyazott vektorgrafikus tartalmak is kereshetővé váltak ily módon, a Google a szolgáltatást már szeptember elejétől kiegészítette ezzel a lehetőséggel. Valószínűleg azért kell egy kis idő a keresőrobotoknak, amíg számottevő SVG forrást beindexelnek, de rövid időn belül minden Google Search felhasználó szembesül majd SVG dokumentumokra mutató linkekkel.

A Google blogján egy rövid bejegyzés tudósít a fejlesztésről, kiemelve, hogy a keresőóriás amúgy is nagy rajongója az olyan nyílt szabványoknak mint amilyen az SVG (Scalable Vector Graphics), így az ez irányú továbblépés a cég filozófiájából is adódik.

Amennyiben valaki nem kívánná megosztani az oldalain tárolt SVG anyagok tartalmát keresésre, kizárhatj a a robotokat, ha elhelyezi az oldal HTTP fejlécében az ?X-Robots-Tag: noindex? direktívát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.