Hirdetés
. Hirdetés

Maradhatnak az Externetnél az ügyfelek, ha akarnak

|

Megállapodott a Magyar Telekom az Externet internetszolgáltató céggel, hogy átveszi ADSL üzletágának előfizetőit. Már amennyiben az előfizetők elfogadják az MTelekom nekik tett ajánlatát. Aki ugyanis maradna az Externetnél, ezt is megteheti.

Hirdetés

A Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában jegyzett Externet a hazai széles sávú internetes piacon tapasztalható kedvezőtlen folyamatokkal magyarázta a döntést. Az ugyancsak tőzsdén, de az "A" kategóriában jegyzett Magyar Telekommal november 30-án már alá is írták a megállapodást a BÉT website-ján közzétett tájékoztatás szerint. Az Externet hitelezője, a Commerzbank ezt december 1-jén jóvá is hagyta.

A megállapodás alapján az ügyfelek a Magyar Telekom szolgáltatás-portfóliójából választhatnak az igényeiknek megfelelő mobil- és vezetékes telekommunikációs megoldásokat az elkövetkező hónapokban. Már amennyiben találnak ilyet, ugyanis az Externet azt ígéri a BÉT honlapján, hogy "bár prioritásaink megváltoznak, azon ügyfeleink számára, akik nem kívánnak élni a felkínált lehetőségek egyikével sem, ADSL szolgáltatásunkat továbbra is biztosítjuk".

A fentieket értelmezendő a Magyar Telekom pr igazgatóságától kértünk segítséget. Itt a Computerworld.hu-nak azt a tájékoztatást adták, hogy nem akvizícióról van szó, hanem arról, hogy az externetes ügyfelek választhatnak, átmennek-e az Externettől hozzájuk. Mivel nem felvásárlásról van szó, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására nem lesz szükség.

A megállapodás további részleteiről a Magyar Telekom pr igazgatóságánál nem tudtak tájékoztatást adni, így arról sem, hogy a hozzájuk átáramló ügyfelek után jutalékot, azaz "fejkvótát" fizetnek-e az Externetnek.

Mivel a megállapodás 2011 márciusában zárul, így egyelőre nem lehet tudni, hány plusz ügyfelet hozhat az ügylet a Magyar Telekomnak.

Egyébként az Externetnél egyúttal új stratégiát fogadtak el. E szerint a jövőben a saját márkanév alatt történő lakossági ADSL értékesítés helyett partnereikkel kialakított kapcsolataikra építve, elsősorban nagy lakossági szolgáltatókkal szorosan együttműködve folytatják a lakossági szolgáltatások értékesítését és tovább kívánják erősíteni jelenlétüket az üzleti kommunikációs szolgáltatások terén.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.