Hirdetés
. Hirdetés

Másfélszer nagyobb teljesítmény, harmadával növelt munkafelület

|

Az Apple bejelentette, hogy mostantól a teljes, négy típust tartalmazó iMac termékcsalád az Intel Core 2 Duo processzoraira épül majd, és új, 24 hüvelykes, szélesvásznú változattal egészül ki.

Hirdetés

"A belépő modelltől a 24 hüvelykes szélesvásznú változatig minden új iMac modell már az új Intel Core 2 Duo processzor szédítő teljesítményét kínálja. Az új, 24 hüvelykes modell, pedig minden idők leggyorsabb, legnagyobb és legélénkebb új iMac modellje" - mondta el Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketinget koordináló alelnöke.

Az ipari szabványnak tekintett SPECint és SPECfp mérések szerint új Intel Core 2 Duo processzor segítségével a gépek a korábbi változatoknál 50 százalékkal nagyobb teljesítményre képesek. Minden új iMac modell beépített iSight kamerát tartalmaz, mely videokonferenciákat tesz lehetővé, és megtalálhatjuk bennük a Front Row multimédia környezetet és az Apple digitális média-kezelő szoftvereit összefogó iLife '06 csomagot is. Az iMac termékcsalád most négy típust tartalmaz: 1,83 és 2 GHz-es 17"-es, 2,16 GHz-es 20"-es, valamint a teljesen új, 2,16 GHz-es 24"-es változatokat.

Az új, 24 hüvelykes iMac változat 30 százalékkal nagyobb munkafelületet kínál, mint a 20 hüvelykes modell, az 1920×1200 képpontos felbontásnak és a nagyobb fényerőnek köszönhetően pedig jobb olvashatóságot, kényelmesebb munkát biztosít. A csúcsmodell 2,16 GHz-es Intel Core 2 Duo processzort, 4 MByte megosztott L2 gyorsítótárat, alapkiépítésben 1 GByte 667 MHz-es DDR2 SDRAM tárat, 250 GByte-os Serial ATA merevlemezt és 128 MByte GDDR3 tárral támogatott NVIDIA GeForce 7300 GT grafikus vezérlőt, valamint SuperDrive meghajtót tartalmaz.

A széles körű csatlakozási lehetőségeket beépített 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet csatoló, vezeték-nélküli AirPort Extreme illesztő, összesen öt USB kapu (3 USB 2.0 a hátlapon), valamint két FireWire kapu (a 24 hüvelykes változaton egy FireWire 800-as kapu is) biztosítja.

Az iSight kamera lehetővé teszi videokonferencia kialakítását az iChat programban, vagy akár videó podcast készítését az iLife '06 iMovie komponens segítségével. A Front Row szoftver hozzáférést biztosít a digitális médiához, célja azok bemutatásának látványosabbá tétele. Az új iMac modellek a Mac OS X "Tiger" legújabb, 10.4.7-es változatával kerülnek forgalomba, ami tartalmazza a Safari, Mail, iCal, iChat AV, Front Row és Photo Booth programok Intel processzorra optimalizált változatait is. Az előre telepített iLife '06 csomagban megtalálhatjuk az iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand, iWeb és iTunes programokat is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.