Hirdetés
. Hirdetés

Második élet a nagygépeknek

|

A hagyományos - legacy - rendszereiket migráló vállalatoknak 50-70 százalékos költségcsökkenést ígér a HP most megnyílt, regionális szakértői központja.

Hirdetés

Az egyiptomi székhelyű központ a vállalat Spanyolországban működő nagygép-migrációs központját bővíti ki, amely már tíz éve segíti a HP migrációs eszközeivel, módszertanával és szolgáltatásaival a nagygépek modernizálását olyan iparágakban, mint a pénzügyi szektor, a közszféra, a távközlés és a média, valamint a gyártás és a kereskedelem. A spanyolországi központ C szintű tanácsadói mostanáig több mint száz nagygép-migrációs projektet valósítottak meg Európa, a Közel-Kelet és Afrika országaiban.

Tracy Swales regionális igazgató, HP Mainframe Alternative
- Ezeket a migrációs projekteket kivétel nélkül száz százalékos sikerrel valósítottuk meg, és ügyfeleinket a birtoklási összköltség legalább 50 százalékos csökkentéséhez segítettük hozzá - mondta Tracy Swales, a HP Mainframe Alternative szolgáltatásainak regionális igazgatója a vállalat londoni sajtótájékoztatóján.

Ennek eredményeként a migrációs projekttel kapcsolatos IT-beruházás átlagosan másfél-két év alatt megtérül. A felhasználó azonban a nagygépes rendszer kihelyezése mellett is dönthet, ilyenkor annak üzemeltetését a HP veszi át havi díjas szolgáltatás keretében. Mivel ebben az esetben nincs szükség induló beruházásra, a migráció könyveléstechnikailag a működési költségek kategóriájába fog tartozni, és a vállalat az első naptól realizálhatja a költségmegtakarítást. Az új migrációs központ helyszínválasztásának hátterében is ez áll: a HP által korábban felvásárolt EDS ugyanis egyiptomi outsourcing központjából szolgálta ki a nagygépeiket kihelyező ügyfeleket ebben a térségben.

A HP most megnyílt központjának szakemberei dedikált, műhely jellegű foglalkozásokon keresztül vezetik végig az ügyfeleket, melyek során részletesen megtervezik és modellezik a migrálás folyamatát - ezzel biztosítható, hogy a szabványos környezetbe átültetett alkalmazás meg fog felelni az adott és a jövőbeni igényeknek, ugyanakkor a projekt megvalósítása mentes lesz a szükségtelen költségterhektől. A speciális módszertani és technológiai ismeretek birtokában az új központ az európai, közel-keleti és afrikai országokban működő HP leányvállalatokat támogatja a helyi ügyfeleknél zajló projektek megvalósításában, széles körben hozzáférhetővé téve a bevált migrációs gyakorlatot.

A központ több mint 200 migrációs szakértője a .NET és Java fejlesztés, az infrastruktúra-csere, az egyedi környezetek testre szabott migrálása, valamint a teljes projekten átívelő tesztelés és minőségbiztosítás terén ad szakmai támogatást. A migrációval járó kockázatok kezelését 60-nál több szakember biztosítja, akik a méretezhető és optimalizált tesztfolyamatok következetes alkalmazásáért felelnek.

Herman Eggink, a HP MFA programjának regionális kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a vállalat globális jelenléttel bíró ügyfeleinek 60 százaléka rendelkezik nagygépekkel az európai, közel-keleti és afrikai térség országaiban, míg a regionális és helyi szervezeteknél több mint négyezer hagyományos rendszer működik. A szervezetek körében az elmúlt másfél évben jelentősen megnőtt az érdeklődés a migráció lehetősége iránt. A HP MFA csoportja a 2009-es pénzügyi évben közel 60 migrációs projekt megvalósítására írt alá szerződést - ez a vállalat három leggyorsabb növekedést felmutató programjának egyike a térségben. Ennek alapján a HP a 2010-es pénzügyi évében kétszer ennyi szerződés aláírására számít, és ezt a tervet eddig időszak-arányosan 10 százalékkal túlteljesítette.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.