Hirdetés
. Hirdetés

Mátrix és modern: Tally DASCOM nyomtatók a hazai piacon

|

Ma is a régóta mellőzött mátrixnyomtatók dolgoznak a legolcsóbban.

Hirdetés

Egy hazánkban új márkanévvel szembesülnek a fogyasztók hamarosan. A Kvint-R Kft. forgalmazza Tally DASCOM mátrixnyomtatókat, az új márkanév alatt megjelenő első modellek hamarosan itthon is kaphatóak lesznek. Az újdonságok közül három, a DASCOM 1430, 1325 és 1318 síkágyas kivitelű, ami igen rugalmas médiakezelést biztosít. Az 1125-ös és 1225-ös számú modellek a klasszikus lapadagolós-traktoros kialakítást követik. Az 1318-as kivételével valamennyi új készülék 24 tűs nyomtatófejet tartalmaz, melyek 360×360 dpi felbontást biztosítanak. A Windows 7 alatt is támogatott Epson LQ (ESC P/2), IBM ProPrinter (2390 Plus) nyomtatónyelvek ismerete hivatott biztosítani a kompatibilitást mai és régebbi alkalmazásokkal is.

 

 

dascom1430.png

 

Másodpercenként legfeljebb 450 karaktert nyomtat
a síkágyas Tally DASCOM 1430 mátrixnyomtató

 

Az üzleti nyomtatásban ismert TallyGenicom cégcsoport 2009. első felében a nemzetközi világgazdasági válság következményeként a átszervezésre került. A kialakult gazdasági nehézségek ellensúlyozására a cég két részre vált szét, a sornyomtatók gyártása összeolvadt a korábbi konkurens márkával a Printronix-szal, míg a mátrixnyomtatók gyártását és forgalmazását a 2009. júniusában alapított DASCOM Europe GmbH-ba szervezték ki. A cég központja változatlanul a németországi Ulm-ban található. A DASCOM kínálatában megtalálható minden korábbi TallyGenicom modell. A mátrix, a speciális, és a termo-nyomtatókon ismét megjelent a korábban használt tradicionális kék színű Tally logo immár kiegészülve az új Dascom márkanévvel. A lézernyomtatók, és sornyomtatók változatlanul TallyGenicom név alatt kerülnek forgalomba.

 

A lézer- és tintasugaras nyomtatók elterjedésével a front office tevékenységekben erősen háttérbe szorultak a mátrixnyomtatók, használatuk főként irodai háttértevékenységekhez kötődik ma. A sokak által ismert, annak idején itthon elsöprő népszerűségnek örvendő Epson FX-1050 óta azonban még tovább fejlődött ez a technológia is, megjelentek a javított nyomatminőségű, csökkentett zajszintű modellek, melyek az ügyfélfogadó térben is alkalmazhatók.

 

A válság jó alkalom lehet arra, hogy a mátrixnyomtatók újra előtérbe kerüljenek azokon az alkalmazási területeken, ahol kiemelten képesek teljesíteni. Ilyen a számla- és listanyomtatás, amire ideális megoldást jelentenek az lapadagolóval és leporello adagolóval (traktorral) egyaránt felszerelt modellek. Ráadásul a szalaggal dolgozó mátrix nyomtatómű a tintasugaras vagy lézernyomtató költségeinek töredékéért dolgozik.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.