Hirdetés
. Hirdetés

McAfee: Már nem a Microsoft a célpont

|

Előrejelzésük szerint 2010-ben az Adobe lehet a legnépszerűbb szoftvergyártó a vírusírók körében.

Hirdetés

Az előttünk álló esztendőben az internetes gonosztevők körében immár nem a Microsoft termékei lesznek a legnépszerűbbek, hanem az Adobe megoldásai - legalábbis a McAfee szakértőinek előrejelzése szerint. Jóslatuk alapján ugyanis az Adobe Flash és az Acrobat Reader sérülékenységei lesznek leginkább a célkeresztben, amelyekkel könnyebben fertőzhetik meg a felhasználók gépeit, mintha a Windowsokat, vagy az Office termékeket támadnák.

 

spam-botnet.jpg


Tanulmányuk alapján (PDF) e mellett folytatódni fog az idén kikristályosodott trend, mely szerint teljesen eltűnnek a csíntevő vírusok, s jóval inkább a haszonszerzésre használt kártevők lesznek jellemzőek, amelyek a felhasználó pénzét igyekszenek ellopni. Ennek megfelelően - a McAfee előrejelzése szerint - az eddigieknél is furmányosabb bankoló trójaiak jelenhetnek meg. S a közösségi oldalak sem lesznek biztonságosabbak, amelyeken megjelenhetnek az első specializálódott kártevők. Így például egy speciális Facebook vírus megjelenése sem elképzelhetetlen. A HTML 5 terjedése és a Chrome OS debütálása pedig még inkább összemoshatja a kliens és a web közötti határvonalat, amely új típusú kártevők megjelenését hozhatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.