Hirdetés
. Hirdetés

Még a halott Windows 7-re is jön az új Edge böngésző

|

Ugyan a régi operációs rendszer támogatása rég megszűnt, és a Microsoft elvileg semmilyen frissítést nem ad ki hozzá, az átalakított böngészővel azért kivételt tesz.

Hirdetés

A Windows 10-re a Microsoft már korábban megkezdte az Edge Chromium alapú változatának terjesztését, és a kört most kiterjesztette a Windows 8.1-re is. Sőt, a KB4567409 frissítéssel a Windows 7 felhasználói is megkapták a böngészőt, ami azért érdekes, mert a szoftveróriás amúgy teljesen levette a kezét erről a régi Windows verzióról, és még biztonsági frissítéseket sem ad ki hozzá.

Hirdetés

Az a tény, hogy a Microsoft a Windows 10 után a Windows 8.1 felhasználóit is megcélozza az átpofozott böngészővel, csöppet sem meglepő, hiszen hiába nem ez a fókusz az operációs rendszereik között, a támogatás még jár hozzá. Ugyanez azonban már nem mondható el a Windows 7-ről, amely elpusztíthatatlanságával korábban sok gondot okozott a Microsoftnak, és nyugdíjazásáig már csak púp volt a cég hátán, láthatóan a támogatási idő lejárta után is mindent megtesz a vállalat azért, hogy "tűzzel-vassal" áttérítse a megmaradt Windows 7 felhasználókat a 10-es kiadásra.

A KB4567409 csomaggal a Windows 7-rendszerekre került Edge ráadásul ezen a Windows verzión is folyamatosan frissülni fog, és a Microsoft a biztonságos működés érdekében kifejezetten kéri is, hogy engedélyezzük a frissítések fogadását. Ha rákattintunk erre a lehetőségre, a Microsoft Edge a továbbiakban automatikusan megkapja a legújabb fejlesztéseket, függetlenül az egyébként alkalmazott frissítési beállításainktól.

Ugyanakkor nem árt észben tartani, hogy hiába frissül az Edge, a támogatását veszített Windows 7 idővel egyre sebezhetőbbé válik, ezért semmiképp se halogassuk túl sokáig a továbbfejlesztést egy támogatott OS-verzióra.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.