Hirdetés
. Hirdetés

Fél év haladékot kapott az XP

|

AZ OEM-gyártók 2009 közepéig adhatnak el XP-s gépeket.

Hirdetés

Pénteken még csak pletyka volt, később viszont a Microsoft szóvivője megerősítette, hogy az OEM-gyártók 2009 júliusáig szállíthatnak gyárilag telepített XP-s gépeket egyedi kérésre. Fél évvel tovább, mint amiről korábban szó volt, mivel eddig hivatalosan 2009 januárja volt a céldátum.

 A számítógépgyártók mindent elkövettek, hogy kitolják a "downgraded" opcióval árult gépek idejét, amelyekre ők maguk telepítik a Windows XP Professional operációs rendszert, feltéve hogy azon korábban Vista Business, vagy Vista Ultimate volt. Persze ehhez továbbra is mellékelni kell a helyreállító lemezt.

 

windows-xp-oem.jpg
 

 

Az XP a Vista mellett továbbra is nagy népszerűségnek örvendezhet: egy korábbi felmérés szerint ugyanis az új számítógépet vásárlók egyharmada lecseréli Vista operációs rendszerét XP-re. Ezt a PC-gyártók is tudják, akik ezek szerint még másfél évig segédkezhetnek ebben, általában felárért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.