Hirdetés
. Hirdetés

Még idén érkezik az Intel X79-es lapkakészlete

|

A Sandy Bridge E lapkák érkezte miatt szükség van egy új lapkakészletre is a megfelelő támogatáshoz - még idén jön az X79.

Hirdetés

Az Intel abszolút felsőkategóriás processzorkínálata az idei utolsó negyedévben újul meg, a Sandy Bridge E lapkák bemutatkozásával. Természetesen ez azt is jelenti, hogy szükség van egy új lapkakészletre, megfelelő támogatással. Ez a lapkakészlet az X79, amely a jelenleg ismert adatok szerint még az idén megérkezik.

 

Az X79 kizárólag az LGA 2011-es processzorokkal működik majd. Két PCI-Express x16 @ x16 vagy négy PCIe x16 @ x8 férőhelyet támogat, és maximálisan 14 darab USB 2.0-ás portot. Sajnos SuperSpeed továbbra sem lesz, az USB 3.0-át az alaplapok harmadik féltől származó vezérlőkkel lesznek képesek kezelni. Az X79 akár 14 SATA csatolót is kezel, ebből ráadásul 10 darab 6 gigabit per másodperces átvitelre alkalmas. Az SAS, RAID 0, 1, 5 és 10 szintén támogatottak.

 

Az X79-re épülő alaplapoknak minimum négy DDR3-mas memóriaslotja lesz, ugyanis a Sandy Bridge E processzorok négycsatornás memóriákkal működnek. Vélhetően a plusz szolgáltatások és tuninglehetőségek tárháza is igen széles lesz - és persze drága.

 

 

 

Képforrás: it.com.cn

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.