Hirdetés
. Hirdetés

Még könnyebb lett a Word, Excel és PowerPoint használata mobilon

|

Persze van a dologban egy kis trükk: a Google kell hozzá. Ezentúl a G Suite-on belül egy kattintással megnyithatjuk a különböző fájltípusú dokumentumokat, és könnyedén szerkeszthetjük őket.

Hirdetés

Bizonyára sok embernek okozott már fejtörést az, hogy egy e-mailben kapott Microsoft Office fájlt nem tudott szerkeszteni telefonon, hanem azt előtte megfelelő formátumba kellett alakítani. Az androidos telefont használók számára ez a bosszúság most megszűnik, ugyanis a G Suite pár napja támogatja Microsoft fájltípusait, melyeket így azonnal képesek vagyunk megnyitni és szerkeszteni.

Hirdetés

A Google Dokumentumok, a Google Táblázatok és a Google Diák mostantól támogatja a hasonló típusú Microsoft Office fájlokat és azok szerkesztését. Ezt korábban például olyan appokkal tudtuk megoldani, mint a QuickOffice, azonban sokkal egyszerűbb, ha mindezt a Google saját felületén belül végezhetjük el, ahol jegyzeteket fűzhetünk egy dokumentumhoz mások számára, és valós idejű együttműködésre is lehetőségünk van.

Emellett könnyebbé váltak a megosztási lehetőségek és lecsökkentek a dokumentumok és mellékletek letöltési méretei is. Az Office fájlok szerkesztéséhez fel kell töltenünk azokat a Google Drive-ba, ahol azután megnyithatjuk annak előnézetét, majd szerkeszteni is képesek vagyunk őket. 

Az új funkció a következő kiterjesztéseket támogatja:

  • Word fájlok: .doc, .docx, .dot
  • Excel fájlok: .xls, .xlsx, .xlsm, (macro enabled Excel files), .xlt 
  • PowerPoint fájlok: .ppt, .pptx, .pps, .pot  

Arról egyelőre nincs hír, hogy a G Suite iOS verziójába mikor kerül be a funkció, azonban a Google korábban azt nyilatkozta, hogy még ebben az éveben szeretnék az Apple mobiljaira is elhozni a fejlesztést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.