Hirdetés
. Hirdetés

Még mindig javításra vár egy kellemetlen Windows 10-hiba

|

Azokon a rendszereken, ahol kikapcsolták a webes keresést, a KB4512941 frissítés telepítése után magasra szökik a CPU-használat.

Hirdetés

Hirdetés

Azoknak a felhasználóknak, akik a Windows 10 keresőjében kikapcsolták a webes keresés, és a rendszerükön kiugró CPU-használatot észlelnek, legalább szeptember közepéig kell várniuk a javításra.

A Microsoft korábban arról számolt be, hogy a legújabb, májusi funkciófrissítéshez kiadott KB4512941 frissítés telepítése után egyesek "spike"-ot, vagyis kiugró csúcsot tapasztaltak a CPU-használatban.

A hibának két tünete lehet: ahol le van tiltva a webes keresés, a Windows asztali keresője nem ad vissza eredményt, illetve indokolatlanul magasra  szökik a CPU-használat.

A webes keresések letiltása korábban sokkal egyszerűbb volt, mint most: a kereső megnyitása után elég volt kattintani a beállítások fogaskerekén, vagy a beépített menürendszert alkalmazni. Jelenleg viszont már a helyi csoportházirend szerkesztőjébe kell belépni a változtatásokhoz

A hiba tehát azokat érinti, akik még régen leállították a webes keresést, és beállításaik megmaradtak. A jó hír az, hogy ők tényleg kevesen vannak.

A rossz viszont az, hogy a Microsoft még dolgozik a javításon, és türelmet kér az érintettektől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.