Hirdetés
. Hirdetés

Még ne temessük a merevlemezt!

|

A PC-kben egyre kevesebbet használnak belőlük, viszont az adatközpontokban folyamatosan nő az igény irántuk.

Hirdetés

Hirdetés

A PC-s merevlemezek lassan csillaga leáldozóban van, és az új technológiák előbb-utóbb teljesen kiszorítják őket, ez azonban nem fog máról holnapra bekövetkezni.

A HDD egy ideje már az egyik legfontosabb szűk keresztmetszetet jelentik a modern PC-kben, ugyanakkor meghajtók más területeken -  például a szerverekben - még sokáig szükség lesz rájuk. Az SSD-k ugyanis hiába egyre nagyobbak és olcsóbbak, tárkapacitás tekintetében még mindig nem veszik fel a versenyt a HDD-kkel.

A változó trendekről szóló információk a Nidectől származnak, amely a merevlemezek forgatómotorjainak 85 százalékát gyártja.

A Nidec szerint 2010 óta folyamatosan csökken a PC-s HDD-k iránti igény. 2017-ben 77 millió HDD-t adtak el, 2019-ben várhatóan már csak a felét fogják.

Ugyanakkor az adatközpontokban használt HDD-k iránti igény 2019-ben is nőni fog. Ezeken a helyeken ma még nincs alternatívája a HDD-nek, és egyre több tárterületre van szükség, ez pedig még jó darabig fenntartja a keresletet a merevlemezek iránt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.