Hirdetés
. Hirdetés

Még négy évig biztosan az Android a király

|

Idén is csökkeni fognak a globális mobileladások, és a növekedés csak 2019-ben indul meg.

Hirdetés

Hirdetés

A IDC legújabb jelentése szerint a 2017-es 0,3 százalékos visszaesés után 2018-ban is csökkenés várható, és a növekedés csak 2019-ben indulhat be.

Ez azt jelenti, hogy idén 1,462 millárd mobilt fognak eladni, ami az 1,465 milliárdos 2017-es adat után újabb mérséklődés. Jövőre viszont a teljes piac három százalékos növekedésnek indul, és 2022-re az eladott mobilok számára eléri az 1,654 milliárdot.

Az elemzés szerint továbbra is az Android uralja az operációs rendszerek piacát, és az Apple nagyjából a tavalyi szinten marad idén is, illetve egy kicsit előrelép, hála az új iPhone generációknak.

Az IDC becslései szerint az androidos mobilok 98 százaléka öt hüvelyknél nagyobb képernyővel rendelkezik 2022-re, és a 36 százalékuk hat hüvelykes, vagy annál is nagyobb lesz.

Az Apple iOS-e 2,6 százalékos javulásra számíthat az idén, ami az új iPhone modelleknek köszönhető.

A jó hír az Apple számára, hogy továbbra is a nagyobb kijelzős iPhone-ok lesznek a legnépszerűbbek, és az IDC szerint 2022-re ezek tehetik ki az összes eladások 36 százalékát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.