Hirdetés
. Hirdetés

Megalkotta első rendeletét az NMHH

|

A mai napon lépett hatályba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének első rendelete a frekvencia-lekötés és -használat díjainak szabályozásáról. A rendelet szövege a Magyar Közlöny 2011. március 31-i számában olvasható.

Hirdetés

Az új szabályozás a korábbi rendelethez képest tartalmaz egy olyan újítást, amely alapjaiban változtatja meg a mobilszolgáltatók frekvenciadíj-számítását, bevezetve a magyar piacra az európai trendeknek megfelelő sávdíj alkalmazását. A Szalai Annamária vezette hatóság állítása szerint a rendelet ösztönzőleg hathat a mobilszolgáltatók piaci beruházásaira, ami hozzájárulhat az ország versenyképességének javításához.

A mobilszolgáltatók üdvözölték a változtatást, ugyanis leegyszerűsítve mostanáig a mobilhálózatok rádió-adó vevőinek száma alapján történt az elszámolás, ami miatt a szezonálisan frekventált helyeken a holtszezonokban kikapcsoltak néhány átjátszó-állomást a költségcsökkentés érdekében. Erre a továbbiakban nem lesz szükség.

A konvergens hatóság életében ez az első olyan normaszöveg, amelyet az NMHH elnöke a módosított médiatörvény felhatalmazása alapján, önálló rendeletalkotási joggal rendelkezve, saját hatáskörben alkothatott meg - hívta fel a figyelmet az NMHH.

A 1/2011. (III.31.) NMHH rendelet "A frekvencialekötés és -használat díjáról" elérhető a hatóság honlapján. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.