Hirdetés
. Hirdetés

Megállapodott a Micron és az Oracle

|

Az Oracle 2010 szeptemberében, a Sun elvásárlása után perelte be a Micront. Jogászaik szerint a DRAM-gyártó más vállalatokkal együtt kartellezett, hogy magasan tartsa a memóriaárakat.

Hirdetés

A Micron Technology csütörtökön jelentette be, hogy peren kívüli megállapodást kötött az Oracle-lel. A szoftvergyártó 2010 szeptemberében perelte be a céget és annak egyik leányvállalatát, a Micron Semiconductor Products-t az Egyesült Államok kaliforniai kerületi bíróságán. Állításuk szerint a gyártó más cégekkel összefogva mesterségesen próbálta magasan tartani a DRAM-árakat, és több ponton megsértette a trösztellenes és versenyjogi törvényeket. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az Oracle azután terelte jogi útra az ügyet, miután 2010 januárjában felvásárolta a Sun Microsystemst. A számítógépgyártó korábban több milliárd dollár értékben vásárolt DRAM-chipeket a Microntól és más, a kartellezésben résztvevő cégektől; az Oracle a „DRAM-gyártók hosszú távú, a termelés volumenének ellenőrzését és az árak felverését, illetve magasan tartását célzó összeesküvéséből” eredő anyagi károkért követelt kártérítést.

A cég vádjaira reagálva az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma is nyomozást indított az ügyben. Az eljárás eredményeképpen öt vezető DRAM-gyártó – köztük a Micron is – elismerte, hogy részt vett az összeesküvésben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.