Hirdetés
. Hirdetés

Megbízhatatlan Apple notebookok?

|

A SquareTrade felmérése szerint a MacBookok 17 százaléka hibásodik meg három éven belül.

Hirdetés

Ha megbízhatósági versenyt hirdetnénk a PC-k és az Apple hordozható számítógépek között, akkor a garanciális ügyintézésre szakosodott SquareTrade részletes vizsgálata alapján az előbbiek kerülnének ki győztesként - írja a PC Advisor. Adataik szerint ugyanis a gyártók sorrendjét e tekintetben az Asus, a Toshiba és a Sony vezeti. Míg a MacBook gépeknek a negyedik hellyel kell megelégedniük.

 

 

laptops.jpg
 

 


Az Apple hordozható gépeinek ugyanis 10 százaléka hibásodik meg két éven belül, míg három év alatt 17 százalékuk kerül valamilyen ok folytán szervizbe. PC-s társaik esetében viszont hároméves periódusnál az Asus 15,6, a Toshiba 15,7, a Sony pedig 16,8 százalékos meghibásodási rátával büszkélkedhet. Igaz szégyenkezni valója leginkább a HP-nek van, amely a 9 fős mezőnyben az utolsó helyen kullog kétéves 15 százalékos és hároméves 25,6 százalékos meghibásodási arányával. Az Acer pedig csak a hetedik pozíciót csípte el a hároméves 23,3 százalékával.

 

squaretrade.jpg


"Az nem meglepő, hogy az Apple végül is a középmezőnybe került, sokkal inkább az Asus elsőségére nem lehetett számítani" - vélte Vince Tseng, a SquareTrade marketing vezetője.

Érdekesség, hogy az összes vizsgált notebooknak átlagban csak 4,7 százaléka hibásodik meg a vásárlást követő első évben, míg a második évfordulójukra ez az arány 12,7 százalékra ugrik fel, a harmadik év végén pedig 20,4 százalékuknak van ilyen-olyan baja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.