Hirdetés
. Hirdetés

Megbízható az Ericsson teljesítménye

|

A most zárult második negyedévben árbevételének 8 százalékos növekedéséről számol be a svéd Ericsson.

Hirdetés

Az Ericsson nettó árbevétele 47,6 (44,0) milliárd svéd korona volt a negyedévben, ez 8 százalékos emelkedést jelent, 89,8 (83,2) milliárd svéd korona az első hat hónapban (a zárójeles adat nem tartalmazza a 2006-ban kivont védelmi üzletág, az Ericsson Microwave Systems árbevételét). Az üzemi eredmény 9,3 (8,3) milliárd svéd korona volt a negyedévben, ez 12 százalékos bővülést jelent; 17,4 (14,9) milliárd svéd korona az első hat hónapban.

Az üzemi árrés 19,4 százalék (18,4 százalék) volt a negyedévben; 19,4 százalék (17,6 százalék) az első hat hónapban. A tevékenységekből származó pénzeszköz-változás 4,2 (0,2) milliárd svéd korona volt a negyedévben; 8,8 (2,6) milliárd az első hat hónapban;

A nettó eredmény 6,4 (5,7) milliárd svéd korona volt a negyedévben, ez 12 százalékos emelkedést jelent; 12,2 (10,3) milliárd az első hat hónapban. A részvényenkénti hozam 0,40 (0,36) svéd korona volt a negyedévben, ez 11 százalékos emelkedést jelent; 0,77 (0,65) svéd korona az első hat hónapban.

Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója szerint továbbra is gyorsabban fejlődnek, mint a piac. Az ebben a negyedévben elért árbevétel biztató növekedést mutat az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ez elsősorban az ázsiai és csendes-óceáni térségnek köszönhető. Európa, a Közel-Kelet és Afrika teljesítménye ezúttal nem volt kiemelkedő, Amerikában viszont fejlődési trendek tapasztalhatók. Az árrések stabilak voltak; a készpénzállomány növekedett.

Az iparágban folyamatban lévő konszolidáció során az Ericssonnak a mobil- és vezetékes kommunikáció területén betöltött szerepe egyre növekszik. Több mint 40 százalékos piaci részesedésünk egyértelmű nagyságrendi előnyt jelent. Segítségével technológiavezető és elérhető megoldásokat nyújthatunk a bővülő és egyre igényesebb piac számára - tette hozzá Svanberg.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.