Hirdetés
. Hirdetés

Megbukott az első blog újság

|

Hiába a lelkesedés, az újszerűség és a közönségsiker - pénzügyi okok miatt megszűnik a világ első blog újsága, a Printed Blog. Csak 6 hónapot élt meg.

Hirdetés

Érdekes kezdeményezésbe fogott Josh Karp, amikor hat hónappal ezelőtt megalapította a világ első blogokból építkező nyomtatott lapját: a Printed Blog-ot. Az azóta megjelent 16 lapszám összesen 80 ezer példányban kelt el, míg a weboldalukról további 100 ezer felhasználó töltötte le PDF formátumban a kiadványt.


Végül azonban a szkeptikusoknak lett igaza. Az alapító ugyanis bejelentette, hogy pénzügyi okok miatt fél év után megszűnik az újsága. "Nagy sajnálattal jelentem be, hogy külső befektető hiányában a Printed Blog megszünteti a működését" - írja nyílt levelében Josh Karp. Elmondása szerint habár ő maga jelentős összeget invesztált a lap működésébe, nem volt képes tovább finanszírozni annak működését.

 

 



A New York Times cikke alapján a gond az volt, hogy az ingyenes lap nem volt képes csupán a hirdetésekből fenntartani magát. Valamint induló start-up cégként Karp nem talált olyan külső befektetőt, aki szintén fantáziát látott volna a blog újságban. "Nehéz döntés volt ez számunkra, de a pénzügyi realitás arra kényszerít, hogy azonnal felfüggesszük a további kiadást" - olvasható az alapító levelében.


Karp idén januárban indította el Chicagóban és San Francisco-ban megjelenő ingyenes nyomtatott lapját. Az újságban kizárólag blogerrek írásai voltak olvashatók, akik hozzájárulásukat adták bejegyzéseik nyomtatásban való megjelenésére.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.