Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett az Intel Centrino Pro mobiltechnológia

|

Az Intel Centrino Pro az asztali gépeknél megismert vPro platform mobil változata, mely a mostani Centrino és Centrino Duohoz képest sok újdonsággal kecsegtet.

Hirdetés

Az Intel Centrino Pro várhatóan az idei második negyedévben a Santa Rosa kódnevű, legújabb generációs platform bemutatásával együtt lesz elérhető mind az üzleti, mind egyéni notebookhasználók számára. A Santa Rosa alapjául a virtualizációs technológiával (VT) elllátott 800 megahertzes külső órajelen működő Intel Core 2 Duo processzor és Intel 965 GM/PM +ICH8M alaplapi lapakészlet szolgál, és a Robson technológián felüle tartalmazza az IAMT 2.5 technológiát.

 

Az IAMT (Intel Active Management Technology) egyik újítása, hogy leltározás és felügyelet céljából alapvető rendszerinformációkat tárol egy flash memórián, amit a rendszeradminisztrátorok távolról bármikor elérhetnek -- akár a gép kikapcsolt állapotában is --, vagy hiba esetén akár az operációs rendszert is megjavíthatják. Az IAMT része az aktív rendszervédelem (System Defense), ami a számítógépeket védi a hálózaton terjedő kórokozóktól (férgek, vírusok stb.). Az esetlegesen megfertőzött gép(ek) a helyreállításáig karanténba kerülnek, a rendszergazda pedig azonnal értesül a fennálló problémáról.

 

Az AMT alapja, hogy a hálózati vezérlő is támogassa, ezért a Centrino Proba az Intel gigabites 82566N vezetékes-, és Intel Wireless WiFi Link 4965AGN 802.11n szabványú vezeték nélküli vezérlő kerül beépítésre. Ez utóbbi nem csak nagyott hatótávolságot, hanem továbbfejlesztett energiafelhasználsának köszönhetően hosszabb üzemidőt biztosít a felhasználó számára.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.