Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett az Internet Explorer 7 böngésző

|

"Az Internet Explorer 7 hatalmas előrelépést jelent a könnyebb kezelhetőség és a biztonság területén" - hirdeti a Microsoft weboldala. A Windows XP operációs rendszer alatt futó böngésző tegnap óta ingyenesen letölthető.

Hirdetés

Az új böngésző Windows XP Service Pack 2, Windows XP 64-bit Edition és Windows Server 2003 Service Pack 1 operációs rendszerek alatt fut. A szoftver egyelőre csak angolul áll a felhasználók rendelkezésére, ám a Microsoft ígérete szerint az elkövetkező hetekben sorban megjelennek majd a más nyelveket támogató változatok is. A cég a böngésző első, magas prioritású frissítésének kibocsátását novemberben tervezi az automatikus frissítés (automatic updates) szolgáltatáson keresztül. Érdekesség, hogy az IE7 speciális, testreszabott változata a Yahoo oldalain már órákkal a Microsoft saját letöltéseinek elindulása előtt hozzáférhetővé vált; ezt az anomáliát a felek egyelőre nem kívánták kommentálni.

Az Internet Explorer 7 szóbanforgó változata, noha a végleges verzióról van szó, tulajdonképpen csak részhalmaza a januárban érkező Windows Vista operációs rendszerbe integrált IE7 böngészőnek. A jelenlegi, XP alatt futó program több új funkcióval is kiegészül majd, ezek közül talán két biztonsági alkalmazás, az úgynevezett védett mód (protected mode) és a szülői ellenőrzés (parental control) lesz a legjelentősebb.

A legfrissebb Internet Explorer újdonságai közül említést érdemel az RSS-támogatás (Really Simple Syndication - nagyon egyszerű információmegosztás), melynek segítségével a webhelytulajdonosok kioszthatják a főcímlistát, a frissítési értesítéseket vagy a webhely tartalmát számos felhasználójuknak. A programban megjelenik a füles böngészés (tabbed browsing) lehetősége és számos biztonsági megoldás, például az adathalászat ellen védő szűrő is.

A Microsoft az új Internet Explorertől jogosan remélheti a riválisokhoz, különösen a Mozilla nyílt forráskódú Firefox böngészőjéhez átpártolt felhasználók egy részének visszaszerzését. A vállalat a OneStat.com felmérése szerint július óta 2,8 százalékkal növelte részesedését a böngészőpiacon, és jelenleg 85,85 százalékot tudhat belőle magáénak - ezt nem utolsósorban az IE7 korábban kibocsátott változatainak köszönhette. A Firefox lendülete egyébként ősszel megtört, az 1,44 százalékos csökkenéssel jelenleg a felhasználók 11,49 százaléka sorakozik fel a Mozilla szoftvere mögött. (A kedvezőtlen tendencia az Egyesült Államokban és Európában nem ilyen erős, a németeknél például így is a szörfösök 33,42 százaléka használ Firefoxot.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.