Hirdetés
. Hirdetés

Megérkeztek a Sony új Blu-ray lemezei

|

A Sony megkezdte 50 gigabájtos kétrétegű Blu-ray lemezeinek szállítását. A cég ígérete szerint nemsokára érkezik az újraírható változat is.

Hirdetés

Mike Lucas, a Sony Electronics Media and Application Solutions reklámigazgatója elmondta, hogy az 50 gigabájtos kapacitás 24 Mbps átviteli sebességgel számolva több mint 4 órányi magas felbontású (high definition - HD) film tárolására elegendő. Az új adathordozó várhatóan 48 dolláros áron kerül a boltokba.

A lemezek már a Sony AccuCore technológiáját használják, mely a cég szerint többek között karcolásvédelmet, gyorsabb megcímzési folyamatot, alacsony adatvesztési vagy -károsodási kockázatot, stabilabb és egyenletesebb DVD-írási folyamatot, hőállóságot és megbízhatóbb visszaolvasást biztosít.

A bejelentéssel együtt az is kiderült, hogy a jövőben az Egyesült Államok és Japán valószínűleg közös regionális kódot fog használni a Blu-ray lejátszókkal és tartalmakkal kapcsolatban. Jelenleg sok kellemetlenséget okoz, hogy az eltérő kód miat az egyik országban beszerzett szoftvert a másik államban vásárolt lejátszó nem olvassa.

A világon pillanatnyilag hat DVD régió létezik, és a Blu-ray Disc Association (Blu-ray Lemez Szövetség) a rendszer megreformálásának lehetőségeit keresi, melyet szerintük az új HD technológia indokol. A HD DVD formátum mögé felsorakozó gyártók és szervezetek egyelőre az ellenoldal döntésére várnak, és nem nyilatkoznak hasonló irányú terveikről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.