Hirdetés
. Hirdetés

Megérkeztek az új Blu-ray felvevők

|

A Ceatec kiállítás első napján a Sony bemutatatta új Vaio PC-it és a két Blu-ray videofelvevőt, melyeket Japánban még idén piacra dobnak.

Hirdetés

A Chiba negyedben található Makuhari Messe konferenciaközpontban rendezett Ceatec kiállítás első napján a Sony a közönség elé tárta meglepetésként beharangozott Blu-ray videofelvevőit. A készülékeket merevlemezzel is ellátták a mindennapi használat során felvett anyagok rögzítésére (a BDZ-V9 500 gigabájtos, a BDZ-V7 250 gigabájtos egységgel rendelkezik), Blu-ray meghajtójuk pedig a megfelelő tartalmak hosszútávú tárolását segíti elő. Mindkét felvevő két digitális tunerrel büszkélkedhet, így ugyanabban az időben két HD program rögzítése is lehetséges rajtuk.

A videózás szerelmesei egyre magasabb elvárásokat támasztanak a gyártók számára, a Sony pedig megpróbál a kedvükre tenni: a készülékek olyan specifikációkkal rendelkeznek, mint például a Linear PCM audio vagy az 1080p HD video üzemmód. A kétt felvevő természetesen Firewire kapcsolattal csatlakoztatható a vállalat nemrég piacra került kamkordereihez is, és lejátsszák az általuk használt AVCHD formátumú lemezeket. A magasabb kapacitású BDZ-V9 december 8-án, a BDZ-V7 december 16-án kerül a boltokba, áruk 300 és 250 jen (2541 és 2118 dollár) lesz.

Japán legnagyobb elektronikai bemutatójának közönsége megismerhette a Vaio sorozat újabb, Blu-ray technológiával ellátott tagjait is. A Vaio Type-R Intel Core 2 Duo alapú számítógép, mely lehetővé teszi különbözö HD tartalmak létrehozását és szerkesztését; október 28-án hozzák forgalomba a konfigurációtól függően 230 000 és 550 000 jen közötti áron. A Sony közlése szerint mostantól a Type-L gépek is megrendelhetők lesznek beépített Blu-ray meghajtóval. Az új egységekkel kiegészülve a Vaio-családnak már négy termékvonalában hozzáférhető a Blu-ray-technológia.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.