Hirdetés
. Hirdetés

Megfizethető surround-hangzás

|

A Logitech X-540 hangszórórendszer megfizethető surround-megoldást kínál. Az eszköz kétcsatornás audioforrásból is létrehozza a térbeli hangzást.

Hirdetés

A hanganyagok többsége - így a játékok és a digitális zeneszámok is - mindössze kétcsatornásra van kódolva, vagyis nem használják ki az 5.1-es rendszerek képességeit. A Logitech X-540 hangszórórendszer, a cég első mátrix surround-technológiával készült terméke úgy osztja az audio jelet az ötcsatornás hangzás érdekében, hogy közben nem torzul a hangminőség.

Napjainkban egyre több játékos használ lapos monitort, melynek tetején - a hagyományos katódsugár-csöves készülékekkel ellentétben - nincs sima felület, ezért a középső hangsugárzót sem lehet elhelyezni rajta. A Logitech úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy egy szabadalmazott monitorklippel látta el a középső hangsugárzót. A klip biztonságosan rögzíti a középső hangszórót a lapos képernyő felső élének hátulján. Azok számára, akik ragaszkodnak CRT monitorukhoz, a középső sugárzó rögzítőklipje állványként is szolgál, hogy a monitor tetejére állíthassák a hangszórót, vagy akár elé, az asztalra.

A kijelölt középső sugárzónak és hozzá illesztett első és hátsó szateliteknek köszönhetően a Logitech X-540 rendszer kiegyensúlyozott térhangzást biztosít. A terméket Logitech Frequency Directed Dual Driver technológiával szerelték fel, amely úgy segít gazdagabb hangzást létrehozni, hogy minden szatelitben két hangszórónak ad helyet. Ez a technológia kiküszöböli a magas-frekvenciás interferenciát, ami egyenetlen hangzáshoz vezetett, és jócskán lerontotta a korábbi kéthangszórós szatelitek teljesítményét. Így egyenletes, intenzív hangzást érhetünk el a szoba bármelyik részén. Az öt szatelit és a mélynyomó együttesen 70 watt RMS (Root Mean Square) teljesítmény leadására képes. A lefelé irányított mélynyomóba dinamikus, valósidejű equalizert szereltek a maximális basszus és minimális hangtorzulás érdekében.

Az eszköz várhatóan október elejétől lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában. Az ajánlott végfelhasználói ára Európában 99 euró lesz, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.