Hirdetés
. Hirdetés

Megint az Apple-el foglalkozik az EU

|

Kérdőívet küldött az Európai Bizottság több uniós mobilszolgáltatóknak, megállapítandó, hogy az Apple-el kötött szerződéseik nem juttatták-e jogosulatlan előnyhöz a cupertinóiakat a többi okostelefon-gyártóval szemben.

Hirdetés

"A Bizottság olyan információk birtokába jutott, amelyek arra utalnak, hogy az Apple a mobilszolgáltatókkal olyan értékesítési szerződéseket kötött, amelyek potenciálisan más okostelefon-gyártók piaci kiszorulásához vezethettek” – áll a négyoldalas kérdőívben.

 

Felmerült továbbá az a gyanú is, hogy bizonyos Apple termékek egyes funkcióit több EU országban is letiltották. A feltételezések szerint a viszonteladókat úgy vették rá az Apple termékek népszerűsítésére, hogy magasabb jutalékot kínáltak az iPhone termékek eladása után.

Az utóbbi időben rájár a rúd az Apple-re az Európai Unióban. Nem csak az adó trükközéseiket vizsgálják alaposan, de jótállási gyakorlatuk miatt is büntetésre számíthatnak az Európai Bizottságtól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.