Hirdetés
. Hirdetés

Mégis kelendő a Vista

|

A Vistával szembeni ellenállásról szóló hírekkel ellentétben lendületesen fogy a Microsoft új operációs rendszere.

Hirdetés

Csütörtökön a Microsoft bejelentette, hogy 88 millió példányt adott el a Vistából, ami közel duplája annak, amennyit az XP-ből eladtak a megjelenés utáni azonos időszakban. Már júliusban 60 milliónál tartottak. A Microsoft szerint a Vista-eladásoknak köszönheti, hogy túlszárnyalta a pénzügyi elemzők várakozásait, és javíthatott az ez évi pénzügyi prognózisán. A vállalat 13,76 milliárd dollárt bevételt jelentett be a szeptember 30-án véget ért első pénzügyi negyedévben, ami 27 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakának eredménye. A kliens üzletág - amely az összes dobozos (consumer) Windows-terméket tartalmazza - 4,14 milliárd bevételt ért el, meghaladva az Office-t gyártó üzleti divízió 4,11 milliárdos eredményét.

Chris Liddell, a Microsoft pénzügyi vezetője elmondta: az eladások leginkább a fejlődő piacokon növekedtek, köszönhetően a hatékony kalózellenes és legalizációs programoknak. A 88 milliós szám nagy részét a számítógépekre előre installált példányok képezik, valamint a boltokban vagy online árult dobozos verziók, nem tartalmazza viszont a vállalati licenszeket. Liddell elismerte, hogy sok vállalat még vár a Vista-bevezetéssel, szerinte ez a Service Pack 1 megjelenésével fog elindulni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.