Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a DOS-emulátor legfrissebb verziója

|

Kilenc hónapnyi szünet után új verziója jelent meg a híres DOS-emulátornak, a DOSBoxnak. A programot első sorban régi játékok modern környezetben való gördülékeny futtatására találták ki, de sok más, Windows alatt ma már nem futó régi alkalmazás is feléleszthető alatta.

Hirdetés

A szabadforrású DOSBox igazából teljes PC-emulátor, amely komplett hardver környezetet és a régi DOS operációs rendszert nyújtja a felhasználónak. Mivel saját processzoremulátort is tartalmaz, ezért nem csak Windows és Linux, hanem Mac OS verziója is elérhető. Maga a program egy szöveges INI fájllal konfigurálható, de honlapján több grafikus beállítóprogramot is találunk hozzá. A honlapon részletes listát találunk a DOSBox alatt kipróbált régi játékokról, itt megtudhatjuk, miként viselkedik régi kedvencünk az emulátor alatt.

A 0.65-ös verzió újdonságai:

- 4/15/16/32 bites VESA módok kezelése
- Javított VGA kompatibilitás
- Folyamatos képernyő mentés AVI fájlba
- Megemelt képernyőfrissítési sebesség
- IBM PC Junior emulációs mód
- Megnövelt sebességű CPU és FPU emuláció
- Javított billentyűzet és BIOS kezelés
- Ismét működik a zárolásmentes (lock free) egérhasználat
- Továbbfejlesztett DOS javított UMB és FAT kezeléssel
- Új VCPI emuláció valamint az EMS memóriakezelő hibáinak javítása
- Bebootoló floppys játékok támogatása
- Modem és IPX támogatás a multiplayer játékokhoz
- Sok kisebb hibajavítás

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.