Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a Google Desktop 3 for Enterprise bétája

|

A keresőóriás útjára bocsátotta számítógépes fájlok keresésére szolgáló alkalmazásának, a Google Desktop 3 for Enterprise legújabb verzióját: a "belső kereső" új változatát elsősorban olyan vállalatoknak szánják, amelyek a biztonsági kockázatok miatt aggódnak.

Hirdetés

A nagyvállalati verzió ugyanazokat a funkciókat tartalmazza, mint a "kisfelhasználói", ami egyébként múlt héten jelent meg. Ezen felül azonban helyet kaptak például olyan adminisztrátori lehetőségek, amelyekkel bizonyos tulajdonságokat le lehet tiltani. Ilyen például a Search Across Computer funkció, amely már botrányt is kavart, amikor egy biztonsági cég adatvédelmi szempontból veszélyesnek nyilvánította azt.

Részben ezért, részben pedig több biztonsági vállalat kérésére az enterprise változatban ezt a funkciót alapértelmezésként letiltották. A problémát egyébként az okozhatja, hogy a több gépen történő egyidejű keresés során a Google szervereire kerülhetnek olyan ideiglenes fájlok, amelyek személyes információkat tartalmazhatnak. A vállalat ezeket az adatokat nagyjából egy hónapig megőrzi, amiket bizonyos esetekben harmadik fél részére kötelesek kiadni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.