Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a Microsoft SQL Server 2008 SP2

|

Reflektorfényben az új SharePoint integráció.

Hirdetés

A héten tette elérhetővé a Microsoft az SQL Server 2008 SP2 változatát, 18 hónappal az SP1 után. Az SP1 felhasználók még 12 hónapon át élvezhetik a Microsoft támogatás szolgáltatását. A letöltés elérhető a Microsoft Download Centerben.

 

 

A Service Pack 2 támogatja akár 15 ezer partíció használatát a táblákban és indexekben. A partíciókat az SQL Server 2005-ben vezették be, használatukkal jobban kezelhetők a nagy táblák. Az SQL Server 2008 eredetileg csak ezer partíciót támogatott.

Az új szervizcsomag továbblép a SharePoint integráció terén is. ?Az SQL Server 2008 SP2 report szerverek integrálhatók a SharePoint 2010 termékekkel" - állítja a hivatalos SQL Server blog. Az SQL Server R2 emellett tartalmaz egy kiegészítőt, amelynek révén a report szerverek a SharePoint 2007 termékekkel is integrálhatók.

Mivel az SP2 tartalmazza az egyes javítócsomagot is, így az eredeti SQL Server 2008-ra is azonnal telepíthető, az SP1 kihagyható. Az SP2 csomag révén bármelyik SQL Server 2008 kiadás továbbfejleszthető. Ne keverjük össze azonban az SQL Server 2008-at az SQL Server 2008 R2-vel (Release 2), mely újabb, különálló termék. A két termékvonal saját javítócsomagokkal, életciklussal, támogatással bír, az R2-höz még egyetlen szervizcsomag sem jelent meg

Az SQL Server 2008 többféle kiadásban létezik, az ingyenes Express verziót is beleértve. Általánosságban a különféle változatok ára 3500 és 55 ezer amerikai dollár között mozog processzoronként. Úgy tűnik, hogy a Microsoft még nem tért át a processzormagonkénti árazásra, holott a számos, akár 12 magot tartalmazó, kiszolgálókba szánt x86 processzorok egy nagyságrenddel jobb teljesítményt nyújtanak az egymagos, standard központi egységeknél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.