Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent: Vista és Windows Server 2008 SP2

|

Az azonos kódbázis miatt egy csomagban tölthető le a szervizcsomagjuk. A magyar verzióra még várni kell.

Hirdetés

A Microsoft a web-oldalán elérhetővé tette a régóta várt Windows Vista és Windows Server második szervizcsomagját (SP2), amelyet az azonos kódbázis miatt egy pakkban tölthetnek le a felhasználók. Egyelőre csak a szokásos 5 nyelven (angol, német, francia, spanyol és japán), míg a második hullámban érkező további 31 lokalizált verzióra - így a magyarra is - még várni kell.

 

vistaultsp2.jpg


A 32 és 64 bites verziók a következő linkeken érhetőek el, ha valaki azonnal szeretné telepíteni őket.  

Windows Server 2008 + Windows Vista Service Pack 2 X86 (343 MB)
Windows Server 2008 + Windows Vista Service Pack 2 X64 (577 MB)

Ha valaki ezt véletlenül elfelejtené, akkor a Microsoft tájékoztatása szerint azok hamarosan az automatikus frissítésen keresztül is települnek majd. Azon vállalkozásoknak pedig, akik késleltetni szeretnék a szervizcsomag telepítését a redmondi szoftvercég a Windows Service Pack Blocker Tool Kit használatát ajánlja.

Elmaradt forradalom


Fontos azonban leszögezni, hogy a mostani szervizcsomag nem tartalmaz forradalmi újdonságokat, mint ahogyan azt például XP SP2, vagy a Vista SP1 esetében megszokhatunk. Természetesen helyet kaptak benne frissítések és javítások, de az újdonságok száma a nagy elődöktől eltérően csekély.

Az azonos csomag miatt nézzük elsőként a közös, Vistát és Windows Server 2008-at is érintő újdonságokat: támogatják már a legújabb 64 bites VIA CPU eszközöket; beépítették a Windows Search 4.0-ás változatát; az új power management elemekkel akár 10 százalékkal csökkenthető az energiafogyasztás; exFAT fájlrendszer esetén javított fájlszinkron, különböző időzónák esetén is; natív Blu-ray támogatás; ICCD és CCID smartcard támogatás; javított WebDAV; újabb hardverelemek támogatása.

A Vista esetében bemutatkozik még a Windows Vista Feature Pack for Wireless technológia is, amely nagyban egyszerűsíti a Wi-fi hálózatok konfigurálását, valamint a kliens oldali platform Bluetooth 2.1-es támogatást is kapott. Javították az RSS feed Sidebart, valamint a Media Centert és a Windows Media Player-t.

Míg a Windows Server 2008 SP2 immár teljesen integrált Hyper-V támogatással látták el, valamint a fejlesztők figyeltek immár a  terminálkiszolgálók licensz kulcsainál a korrekt visszafelé kompatibilitás megteremtésére is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.