Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent az Adobe Flash Lite 3

|

A mobileszközökre optimalizált Flash Player képes a Flash videók és Flash-alapú, dinamikus online tartalmak megjelenítésére.

Hirdetés

A chicagói Adobe MAX konferencián jelentették az Adobe Flash Lite 3 szoftvert, amely támogatja az Adobe Flash Player kompatibilis videók és a dinamikus online tartalmak megjelenítését a mobileszközökön. A szoftver lehetővé teszi, hogy a fejlesztők dinamikus elemekkel és videókkal bővített alkalmazásokat, háttérképeket, képernyővédőket vagy játékokat készítsenek. A japán NTT DoCoMo és a finn Nokia már elkötelezte magát az Adobe Flash Lite 3 mellett; a gyártók új készülékei már biztosan támogatni fogják a technológiát. Jelenleg több mint 300 millió Adobe Flash kompatibilis mobileszközt használnak világszerte, az Adobe számításai szerint pedig ez a szám 2010-re 1 milliárdra növekszik.

Újdonságok a Flash Lite 3-ban
Az Adobe Flash Lite 3 pontosabban jeleníti meg az asztali (desktop) számítógépekre optimalizált Adobe Flash Player tartalmakat a mobilkészülékeken, és az új szoftver jobban kihasználja a készülékek erőforrásait.

"A videotámogatással ellátott Adobe Flash Lite 3-al még közelebb kerültünk ahhoz, hogy az asztali számítógépeken már megszokott tartalmakat mobilkészülékekre is átvigyük, és ezáltal átformáljuk a vezeték nélküli kommunikációt. A felhasználók már számos eszközön - például az LG Prada, az LG Chocolate és a Samsung D900 készülékeken - élvezhetik az Adobe Flash Lite 3 előnyeit" - mondta Al Ramadan, az Adobe Mobile and Devices alelnöke.

Jelentős mobilgyártók a technológia mögött
"Az NTT DoMoCo elsőként integrálta a Flash technológiát mobilkészülékeibe, és továbbra is szoros együttműködésben dolgozunk az Adobe-val" - mondta Kiyohito Nagata, a japán NTT DoMoCo alelnöke.

Mostantól a 3,4 milliós tagsággal büszkélkedő Forum Nokia, a mobilfejlesztők legnagyobb online közössége is kiemelt figyelmet fordít a Flash technológiára. A fórum releváns információkkal, fejlesztői eszközökkel (SDK) és technikai támogatással kívánja segíteni a mobilpublikációval foglalkozó szakembereket.

Egyre több készülékkel kompatibilis
Az Adobe Flash Lite 3-at számos mobilplatform támogatja, például az S60-as Symbian OS (második és harmadik kiadás), a Qualcomm BREW 2.x/3.x és a Microsoft Windows Mobile 5 operációs rendszer. Mindez lehetővé teszi a készülék-független fejlesztést, a szélesebb körű és egyszerűbb terjesztést, tesztelést és értékesítést. A támogatott készülékek teljes listáját ezen az oldalon tekinthetjük meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.